Son Dakika! NATO'dan Türkiye ve S-400'lerle İlgili Önemli Açıklama

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili çok önemli noktalara değindi. Stoltenberg, 'Askeri kapasitelerini geliştirmek ülkelerin ulusal kararıdır.' dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili çok önemli noktalara değindi. Stoltenberg, ‘Askeri kapasitelerini geliştirmek ülkelerin ulusal kararıdır.’ dedi.

NATO Genel Sekreteri olan Stolterberg, ABD’nin Başkenti Washington’da katıldığı bir toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemleri hakkında da açıklama yapan Stoltenberg, Türkiye ve ABD’nin bu konu hakkındaki anlaşmazlığına vurgu yaparak bunun zor bir durum olduğunu söyledi. 

‘UMARIN ÇÖZÜM YOLU BULUNUR’

Türkiye ve ABD arasındaki S-400 anlaşmazlığına değinen Stoltenberg, bu konu hakkında defalarca Ankara ve Washington ile görüştüğünü ve bir çözüm bulunmasını umut ettiğini belirtti. Türkiye ve ABD’nin yaşadığı anlaşmazlığın herkes için zor bir durum olduğunu belirten Stoltenberg, her iki tarafında bu konu hakkındaki sorunları ikili görüşmelerle ele alıyor olmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ’

Türkiye’nin coğrafi önemi ve bir NATO müttefiki olduğuna dikkat çeken Syoltenberg, ‘Eğer haritaya bakarsanız, Türkiye’nin ne kadar büyük olduğunu görürsünüz.’ dedi. Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye komşu olduğunu belirten Stoltenberg ayrıca DEAŞ’a karşı verilen mücadelenin de önemine dikkat çekti. Suriyeliler konusunda Türkiye’nin gösterdiği hassasiyeti de sözlerine ekleyen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ‘Türkiye en fazla terör saldırısına maruz kalan müttefiktir.’ dedi.

 

Son dakika ABD NATO Sekreter Stoltenberg Türkiye Rusya S-400 Suriye terör açıklama