Son Dakika! NATO Genel Sekreteri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özür Telefonu

TAKİP ET

Norveç'te NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandalın yankıları hala devam ederken olayın ardından art arda özür mesajları yayınlayan NATO'nun Genel Sekreteri'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özür telefonu geldiği öğrenildi.

Norveç’te NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan skandalın yankıları hala devam ederken olayın ardından art arda özür mesajları yayınlayan NATO’nun Genel Sekreteri’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özür telefonu geldiği öğrenildi. 

Norveç’te NATO tatbikatında yaşanan büyük skandal sonrası Türkiye tatbikatta yer alan 41 askerini hemen geri çekmişti. Türkiye’den çok büyük tepki alan skandal sonrasında Norveç ve NATO’dan üst üste özür mesajları yayınlanmıştı. Son olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak yaşanan skandalla ilgili özür dilediği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE NATO GENEL SEKRETERİ NE KONUŞTU?

Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterildiği tatbikatta yaşanan skandalın hemen ardından Türkiye’den açıklama gelmiş ve bu skandalın kabul edilemez olduğu belirtilerek NATO’daki 41 Türk askeri geri çekilmişti. Olayın yaşanmasının hemen ardından Norveç ve NATO’dan özür mesajları yayınlanmıştı. Alınan son dakika bilgisinde ise skandalla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak tatbikatta yaşanan olaydan dolayı özür dilediği öğrenildi. Gelen bilgilere göre, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in Erdoğan’a, söz konusu skandalı gerçekleştiren şahıslar hakkında komuta kademesi tarafından gerekli olan soruşturmanın başlatıldığını ve yaşanan skandala sebep olan sözleşmeli Norveç teknisyeninin işine hemen son verildiği belirtti. Yaşanan hadisenin tekrarlanmaması için gereken her şeyin yapılacağını belirttiği öğrenilen Stoltenberg, bu hadisenin Türkiye ve NATO arasındaki ilişkileri etkilememesini dilediğini belirtti.

 

Son dakika NATO Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı Erdoğan Özür telefonu Ne KOnuşuldu Jens Stoltenberg Norveç Tatbikat Atatürk