Son Dakika! Muş'ta 15 Bölge İçin Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

TAKİP ET

Muş Varto ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik olarak başlatılan operasyon nedeni ile sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada, 7 köy, 2 mahalle, 1 mezra ve 5 yaylada sokağa çıkma yasağının başladığı duyuruldu.

Muş Varto ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik olarak başlatılan operasyon nedeni ile sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada, 7 köy, 2 mahalle, 1 mezra ve 5 yaylada sokağa çıkma yasağının başladığı duyuruldu.

Muş Varto ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan operasyonlar sebebi ile sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. Valilikten yazılı olarak yapılan açıklamada, Varto ilçesindeki Kolan Dağı bölgesinde geçtiğimiz dönemlerde meydana gelen terör olaylarının kentin sosyal ve ekonomik gelişimine olumsuz etki ettiği belirtildi. Ayrıyeten açıklamada, yapılan bu eylemler nedeni ile vatandaşların, sosyal ve ekonomik faaliyetlerini yürütme, seyahat etme gibi haklarını kullanmaktan mahrum kaldıkları ve gündelik hayatlarının olumsuz etkilendiği belirtilerek vatandaşların mağdur kaldığı vurgulandı.

‘MEVCUT HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ DEVAM ETTİRİLMESİ’

Valilik tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, vatandaşların mağduriyetinden dolay Valiliğin, ilk olarak vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, mevcut huzur ve güven ortamını devam ettirmek, devletin ve milletin her türlü terörist unsurlardan korunması amacı ile söz konusu bölgede emniyet ve asayişi temin etmek için her türlü tedbirin alındığı belirtildi. 

VALİLİKTEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Bölge huzurunu bozan ve vatandaşın gündelik hayatını olumsuz etkileyen PKK’lı teröristlere yönelik operasyon yapılacağını belirten Valilik, bu süreç içerisinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirten bir yazılı açıklama yayımladı. Yayımlanan yazılı açıklamada, “Bu tedbirler kapsamında, 5442 sayılı İl idaresi Kanunu gereğince; Kolan Dağı bölgesinde yapılacak olan operasyonel faaliyet kapsamında; Varto İlçesine bağlı olan, Kolan Köyü, Teknedüzü Köyü, Yeşildal Köyü, Onpınar Köyü, Köprücük Köyü, Kaynarca Köyü, Çayçatı Köyü, Çağlak Mahallesi, Güllüce Mahallesi, Meti Mezrası, Seyrek Yaylası, Yeşildal Yaylası, Çukur Yaylası, Köprücük Yaylası, Teknedüzü Yaylası'nda 10 Temmuz 2017 günü saat: 00.01'den itibaren operasyon bitimine kadar “Sokağa Çıkma Yasağı” ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelerde sokağa çıkmaları yasaklanmıştır” denildi.

 

son dakika muş varto sokağa çıkma yasağı 15 bölge valilik