Son Dakika! MİT, Sınır Ötesinden Paketleyip Getirdi

TAKİP ET

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yurtdışında bulunan terör örgütü PKK/KCK hedeflerine yönelik yürütülen çalışma sonucunda sincarda yakalanan 4 terörist 18 Nisan tarihinde Irak'tan Türkiye'ye getirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerine teslim edildi.

Anadolu Ajansı muhabirinin güvenlik güçlerinden aldığı bilgiye göre sincarda yakalanan teröristler V.K. (34), M.K. (21), A.Ö. (20) ve K.İ. (16), Suriye'de terör örgütünün PYD/YPG  yapılanmasında silahlı eğitim aldı. Teröristlerin Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüdükten sonra Sincar alanına geçtikleri belirlendi. 

Yakalanan teröristlerden V.K'nin, Terör örgütüne 2010 yılında katıldığı ve Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara ve Haftanin alanlarında Türk Silahlı kuvvetlerine yönelik düzenlenen eylemlerde aktif yer aldığı Sincan bölgesinde de faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Ayrıca yakalanan teröristlerin Sincan bölgesinde Geçtiğimiz ay Ezidi bir ailenin 11 yaşındaki engelli çocuğuna tecavüz ettiği ve terör örgütünün tecavüz olayı örtbas amacıyla örgüt mensubunun başka bir bölgede görevlendirdiği de gelen bilgiler arasında yer aldı. 

son dakika MİT terörist sınır dışı operasyon son dakika haberi