Son Dakika! Milli Eğitim Bakanı Az Önce Açıkladı: Hazırlıklar Tamam

TAKİP ET

AA editör masasının konuğu olan milli eğitim bakanı Ziya Selçuk eğitim günün önemine ilişkin önemli soruları yanıtladı ve değerlendirmeler yaptı. Bakan Selçuk burada yaptığı açıklamada öğretmenlik meslek yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyledim.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AA editör masasında gündeme dair önemli soruların yanıtlarını verdi. Bakan Selçuk’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"EĞİTİM DEMOKRASİYLE ÇOK YAKINDAN İLGİLİ"

Bakan Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

"BAKANLIĞIMIZIN YAPAY ZEKA STRATEJİSİ BİR AY İÇİNDE ÇIKACAK"

Bakanlığın yapay zeka stratejisinin bir ay içinde çıkacağını belirten Selçuk, "Bu strateji ile ilgili dijital altyapı kuruyoruz." ifadesini kullandı.

"DESTEK KURSLARININ İYİLEŞTİRİLMESİYLE İLGİLİ ÇOK YÖNLÜ BİR MODELLEME ÇIKARDIK"

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, dershanelere ilişkin şunları kaydetti:
"Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık."

"TÜM DERSLERE İLİŞKİN VİDEO KÜTÜPHANESİ OLUŞTURUYORUZ"

Selçuk, "Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz. Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP tv üzerinden ya da başka yerden, bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi meselesi olarak görüyoruz." diye konuştu.

OKULA BAŞLAMA YAŞI

“Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız. Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor.”

son dakika milli eğitim bakanı ziya selçuk son dakika haberi aa editör masası