Son Dakika! Meteoroloji ve AKOM'dan Uyarılar Peş Peşe Geliyor, Dikkatli Olun

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM peşpeşe açıklamalar yaparak İstanbul'da dün öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışı ve soğuk havanın 1 Aralık Cumartesi gününe kadar sürmesinin beklendiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi afet Koordinasyon Merkezi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklamaları yaptı. İstanbul için peş peşe kritik uyarılar yapan AKOM'dan yapılan açıklamada , "İstanbul'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava, fırtına ve kuvvetli yağışların yaşandığı kış havasının 1 Aralık Cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Fırtına şeklinde (45-75 km/s) esen rüzgar ile birlikte aralıklarla kuvvetli yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarını 7-10 derece aralığında mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin birçok bölgesinde yarın sağanak yağış beklendiği Mersin çevreleri Adana'nın Batı kesimleri Adıyaman ve tüm Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış görüleceği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başlat Deniz kıyıları olmak üzere yurdun birçok bölgesinde yarın sağanak yağış beklendiği Mersin çevreleri Adana'nın Batı kesimleri Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Meteorolojiden yapılan açıklamada yurdun çeşitli bölgelerinde Yarın etkili olacak yağışların yağmur ve sağanak Akdeniz kıyılarında yer Yer gök gürültülü sağanak Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne Kırklareli Çanakkale Kütahya ve Bilecik çevrelerinde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde beklendiği belirtildi. Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri Doğu Akdeniz Doğu Anadolu'nun Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Adapazarı çevrelerinde şiddetli Mersin çevreleri Adana'nın Batı kesimleri Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

meteoroloji AKOM uyarı sağanak yağış son dakika haberi kar uyarısı