Son Dakika! Meteoroloji Defalarca Uyarmıştı, İstanbul'da Kar Başladı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son iki gündür İstanbul için yapılan uyarıların ardından Gece saatlerinde beklenen kar yağışı sabaha karşı başladı. Yapılan son değerlendirmelere göre Yurt genelinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç her yerde yağış bekleniyor. Beylikdüzü ve çevre ilçelerde kar yağışı Gece boyunca yağan yağmurun ardından başladı. Kar yağışının yanı sıra şiddetli rüzgarda etkili olmaya devam ediyor.

İstanbul'un bazı ilçelerinde Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan yağış nedeniyle araç sürücüleri trafikte güçlük yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümünün Orta Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına girdiği belirtilmişti. İstanbul'da tipi şeklinde yoğun kar yağışının özellikle Silivri Çatalca Arnavutköy ve Büyükçekmece gibi Batı ilçelerde etkili olduğu belirtilmişti.

GECE BOYU SAĞANAK VE FIRTINA

Meteorolojiden İstanbul için yapılan kar yağışı uyarısı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler kar küreme araçları ve teçhizatları ile alarm durumuna geçti. Gece boyunca araçlar hazır Beklerken İstanbul var Kar yağışı yerine sağanak yağmurla karşılaştı. Yavaş Gece saatlerinde başladı ve sabaha kadar sürdü.

TARİHİ BEYAZIT KULESİ 'YAĞMUR' DEDİ

Yaklaşık 400 yıllık tarihi olan Beyazıt Kulesi de aydınlatma renkleri ile havanın yağmurlu olacağını gösterdi. Hava tahminlerine ve yorumuna göre çeşitli renklerle aydınlanan tarihi bina yeşil renkte aydınlanıyor havanın yağmurlu olacağı konusunda istanbullulara mesaj veriyor.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç yurt genelinde yağış bekleniyor. Adana Kahramanmaraş Osmaniye Hatay Antalya'nın Doğu kesimleri Adıyaman ve çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak Kırklareli Çanakkale ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un Batı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde yağışlar bekleniyor.

 

son dakika haber istanbul hava durumu istanbul hava durumu istanbul kar yağışı son dakika haberi