Son Dakika! Merkez Bankasından Dolara Hamle Geldi, Fiyatlardaki Son Durum Ne?

TAKİP ET

Dolar fiyatlarının gün içerisindeki rekor yükselişi sonrasında Merkez Bankası harekete geçti ve Para Politikası Kurulu olağanüstü toplandı. Peki, Merkez Bankası'nın hamlesi sonrası dolar fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Dolar fiyatlarının gün içerisindeki rekor yükselişi sonrasında Merkez Bankası harekete geçti ve Para Politikası Kurulu olağanüstü toplandı. Peki, Merkez Bankası’nın hamlesi sonrası dolar fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Dolar fiyatlarında haftalardır süren yükseliş bugün rekor yüzünü gösterdi ve dolar kuru 4,95 liraya dayandı. Euro da 5,73 lirayı aşarak rekorunu tazeledi. Dolarda özellikle bugün yaşanan rekor yükseliş sonrasında Merkez Bankası harekete geçti ve Para Politikası Kurulu olağanüstü toplandı. Bu toplantının ardından borç verme faizleri 13,5’den 16,5’e yükseltildi.

DOLAR FİYATLARINDAKİ SON DURUM NE?

Merkez Bankası dolar fiyatlarındaki rekor sonucunda adımını attı ve Para Politikası Kurulu’nun olağanüstü toplandığını belirtti. Bu toplantının ardından faizlerin çekildiği ve dolar fiyatlarının 4.83 liradaki seyrini 4.65’e düşürdü.

EKONOMİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Dolarda yaşanan son gelişmeler ve rekor artış sonrasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den açıklama geldi. Zeybekçi, dövizde yaşanan hareketlilikle ilgili olarak mali disiplinden ödün verilmeyeceğini belirtti. Sağlıksız fiyat oluşumlarının yaşandığını söyleyen Zeybekçi, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağını belirtti.

BOZDAĞ’DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’da döviz kurunda yaşanan dalgalanmayı değerlendirdi. Bu yaşananları seçimle değerlendiren Bozdağ, ‘Millet oyunu gördü, oyuncuyu da gördü. Millet kuklayı da gördü. Onlara fırsat ve izin vermeyecektir. Allah’ın izniyle 24 Haziran yeni bir gün olacağı gibi yeni bir döneminde başlangıcı olacaktır.’ dedi. 

 

Dolar fiyatları Döviz Dolar ne kadar Euro ne kadar Ekonomi Nihat Zeybekçi Merkez Bankası Para politikası kurulu