Son Dakika! Merkez Bankası'ndan Dolar Kuruna Bir Müdahale Daha: Daha Fazla Döviz Satılacak

TAKİP ET

Son dakika haberi… Dolar kurunda yaşanan değişimler üzerine Merkez Bankası 2. müdahalesini geciktirmede ve daha fazla döviz satılacağını açıkladı.

Son dakika haberi… Dolar kurunda yaşanan değişimler üzerine Merkez Bankası 2. müdahalesini geciktirmede ve daha fazla döviz satılacağını açıkladı. 

Dolar kurundaki hızlı artışın ardından faiz artırım kararı alan Merkez Bankası dövizdeki hareketliliğe yönelik bir hamle daha gerçekleştirdi. Merkez Bankası yılın geri kalan bölümünde döviz satım ihalelerinde tutarı arttıracak. 

DÖVİZ SATIM TUTARI 8 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK
Merkez Bankası tarafından yapılan Açıklama ile Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvimi güncellendi.  6,15 milyar doları olan döviz satım tutarı bu kararın ardından 8 milyar dolara ulaşacak.  Merkez Bankası'nın açıklamasına göre 2018 yılında döviz satım tutarını ulaşabileceği üst sınır ise 10 milyar dolar olarak belirlendi. 

MERKEZ'DEN YAPILAN AÇIKLAMA
Merkez Bankasından yapılan açıklamada,  "2018 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilecek Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim ekteki şekilde güncellenmiştir. Anılan dönemde ihaleler yoluyla oluşacak vadeli döviz satım pozisyon tutarı mevcut 6,15 milyar ABD dolarından 8 milyar ABD dolarına ulaşabilecektir. 2018 yılı boyunca vadeli döviz satım pozisyon tutarının ulaşabileceği üst sınır 10 milyar ABD doları olarak belirlenmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

DOLAR FİYATLARINDA SON DURUM
Merkez Bankası'nın bu kararının ardından Dolar /TL kurunda düşüş yaşanmaya başlandı. Merkez Bankası açıklamasından sonra dolar TL kuru 4.76’dan 4.74 altına düştü.

 

son dakika dolar merkez bankası hamle dolarda son durum dolara müdahale merkez bankasından dolara müdahale dolar fiyatları 24 mayıs 2018