Son Dakika! Kızılay'a Atanan Kayyum Binali Yıldırım'ın Kardeşi Çıktı!

TAKİP ET

Kızılay'ın iyi yönetilmediği gerekçesi ile mahkeme tarafından kayyum atamasına karar verildi. Kayyum olarak atanan kişilerden birisi ise son derece dikkat çekici bir isim oldu.

Kızılay'ın iyi yönetilmediği gerekçesi ile mahkeme kararı ile kayyum atandığı tespit edildi. Bugün yapılan atamaların ardından atanan kayyumlardan birisinin Başbakan Binali Yıldırım'ın kardeşi olan İlhami Yıldırım olduğu öğrenildi. Yapılan kayyum ataması siyasi kulislerde çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Konu hakkında çeşitli tartışmalar gündeme gelmeye başladı. 

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görülen davanın sonucunda Türk Kızılay'ını olağanüstü genel kurula götürmek için yeni bir karar alındı ve kayyum atanmasına karar verildi. Bugün atanan kayyumlardan birisinin ise son derece dikkat çekici olması tartışmaların fitilini ateşledi. Atanan kayyumlardan birisi Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım oldu. Bu ismin ise meclis başkanı Binali Yıldırım'ın kardeşi olduğu öğrenildi. 

İLHAMİ YILDIRIM KAYYUM OLARAK ATANDI

Türk Kızılay'ının bir süredir gerektiği gibi yönetilmediği iddia edilmişti. Mahkeme tarafından alınan karar sonrasında olağanüstü genel kurulun yapılır tamamlanması için bu sürecin yönetilmesi adına kayyum atanmasının son derece sağlıklı olacağı düşünüldü. Verilen kararın ardından tebliğ edilme tarihinden itibaren 2 hafta süre içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesine isnaf yolunun da açık olduğu değerlendirildi. 

İLHAMİ YILDIRIM KİMDİR?

İlhami Yıldırım 1982 Erzincan doğumlu olmakla birlikte günümüzde Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı görevini yürütmektedir. Yerel Yönetimler bitirmiş olan İlhami Yıldırım şimdilerde İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümüne devam etmektedir. Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığına 2009 yılında başlamışken 2012 yılında ise İstanbul Şube Başkanlığına ataması gerçekleştirilmiştir. 

kızılay son dakika kayyum