Son Dakika! Kılıçdaroğlu İşçileri Sokağa Çağırdı, Bahçeli Çok Sert Yanıt Verdi

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu işçilere 'sokağa çıkın' çağrısında bulunurken MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı yazılı basın açıklaması ile çok sert sözlerle karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir toplantıda işçiler için sokağa çıkmaları konusunda çağrı yapmıştı. Bu çağrı kısa sürede siyasi kulislerde bomba etkisi yarattı. Açıklamanın üzerinden saatler geçtikten sonra MHP lideri Devlet Bahçeli Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenirken yazılı bir basın açıklaması düzenlendi. Sokağa dökme çağrısının ardından Fransa'da sarı yelekliler tarafından düzenlenen protestolar tekrar gündeme geldi. Aynı senaryonun Türkiye'de de gerçekleştirilmesi için çaba gösterdikleri iddia edildi. 

Gezi Parkı olaylarında binlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Olaylar kısa sürede tüm dünyaya yayılmış ve bunun ardından can ve mal kayıpları meydana gelmişti. Yıllar önce meydana gelen olayların üzerine Fransa'da yaşananlar Kemal Kılıçdaroğlu tarafından değerlendirilirken işçilere haklarını aramaları için sokağa dökülmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı siyaset meydanında sert bir şekilde yorumlandı. 

'GEZİ HAYALLERİ KURANLAR ÇOK PİŞMAN OLACAKLAR'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalardan sonra yazılı bir basın açıklaması yapan Devlet Bahçeli sert sözler sarf etti. CHP, HDP ve İyi Parti arasında bir zillet ittifakı olduğunu belirtti. Günümüzde yeniden gezi hayali kuran ve bunun için harekete geçmek isteyen kişilerin çok pişman olacaklarını dile getirdi. 
Fransa'da ortaya çıkan olayların ardından sarı yelek giyen ve bunu ülkemize uyarlamak isteyen kişiler için çıplak kalmayı göze almaları gerektiğini belirtti. Sert sözlerle yüklenirken vatandaşların kışkırtmalara karşı kendilerini korumaları gerektiğini belirttiler. 

kılıçdaroğlu sarı yelek bahçeli sokağa çağırma çağrısı