Son Dakika! Kılıçdaroğlu İle İnce Görüşmesinin Ardından Tansiyon Arttı, İşte CHP'de Yaşananlar

TAKİP ET

Dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na kendisinin genel başkan olabileceğini söylediğini aktardı.

Dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na kendisinin genel başkan olabileceğini söylediğini aktardı.

24 Haziran genel seçimlerinin ardından CHP’den Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi gerçekleşti. Önemli görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen İnce, görüşmeye dair önemli açıklamalar yaptı.

GÖREVİ BIRAKMA ÇAĞRISINDA BULUNMUŞ

Görüşmede CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na görevi bırakma çağrısı yaptığını söyleyen İnce, ‘İsterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğim, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi-kardeş ilişkisi içerisinde grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğimizi ilettim.’ dedi.

‘MİLLETİN GÖNLÜNE TAHT KURDUĞUNU SÖYLEDİM’

Dün Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, eşleri ile beraber yemek yediklerini söyleyen İnce, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendisine herhangi bir teklifle gelmediğini ancak onun bir teklifle gittiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’na büyük bir devlet adamlığı yaptığını söyleyen İnce, İYİ Parti’ye 15 vekil göndermesinden ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarmasına kadar yaptıklarıyla milletin gönlüne taht kurduğunu söylediğini belirtti. Görüşmede, Kemal Kılıçdaroğlu’na genel başkan olabileceğini ilettiğini söyleyen İnce, böyle bir teklifte bulunduğunu ancak Kılıçdaroğlu’nun kendisine evet veya hayır demediğini belirtti. ‘Ben imza toplamayacağım’ diyen İnce, Kılıçdaroğlu’nun kendisine hayır demesi halinde örgütün kendisinin bu işi çözeceğini söyledi. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN İNCE’YE İLK YANIT

Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamaların ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan ilk yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, kendisiyle yaptığı özel görüşmedeki detayları paylaşan İnce’ye sert çıkarak, ‘Bu siyasibir nezaketsizliktir.’ dedi.

 

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Açıklama Tartışma