Son Dakika! Karar Verildi, Leyla Zana'nın Milletvekilliği Düşürülüyor

TAKİP ET

HDP'li Milletvekili Leyla Zana'nın Milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili talepte bulunan Meclis Karma Komisyonu'nun teklifinin ardından Zana hakkında Milletvekilliği düşürülmesi kararının Genel Kurul Toplantısının ardından belirleneceği belirtildi.

HDP’li Milletvekili Leyla Zana’nın Milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili talepte bulunan Meclis Karma Komisyonu’nun teklifinin ardından Zana hakkında Milletvekilliği düşürülmesi kararının Genel Kurul Toplantısının ardından belirleneceği belirtildi.

HDP’li Leyla Zana hakkında Meclis Karma Komisyonu devamsızlık yaptığı gerekçesi ile Milletvekilliği düşürme talebinde bulunmuştu. Yapılan talep sonrasında Leyla Zana’nın vekilliğinin düşürülüp düşürülmeyeceği hakkındaki kararın toplanacak olan Genel Kurul’da verileceği belirtildi.

KOMİSYON TALEP ETMİŞTİ

Meclis Karma Komisyonu tarafından HDP’nin Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın hem yemin etmediği hem de yasama faaliyetlerine katılmayarak devamsızlık yaptığı için Milletvekilliğinin düşürülmesi talebinde bulunulduğu belirtilmişti. Meclis Karma Komisyonu’ndan gelen bir talep sonrasında hazırlanacak olan raporun Genel Kurul’a sunulacağı belirtildi.

GENEL KURUL TOPLANACAK

Meclis Karma Komisyonu’nun Milletvekilliği düşürülme talebinin ardından hazırlayacak olduğu rapor sonrasında Genel Kurul’un toplanacağı ve HDP’li Milletvekili Leyla Zana’nın Milletvekilliğinin düşürülüp düşürülmeyeceği kararının bu toplantıda verileceği öğrenildi. Leyla Zana’nın Milletvekilliği yemininin 1 Kasım itibari ile geçersiz sayılmasından dolayı yasama faaliyetlerine katılamadığı biliniyordu. Şimdi gözler Genel Kurul toplantısında verilecek olan karara çevrildi.

 

Son dakika Leyla Zana HDP Milletvekili Ağrı Milletvekili Leyla Zananın Milletvekilliği düşürüldü mü Meclis Karma Komisyonu Genel Kurul ne karar verdi