Son Dakika! Kar Geliyor, Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Altına Düşecek

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Doğu Akdeniz İç Anadolu'nun Güney ve Batı Karadeniz Doğu Karadeniz Orta Karadeniz kıyıları Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara Antalya Eskişehir Bingöl Muş ve Şırnak'ta yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu Kuzey Ege Marmara Doğu Akdeniz İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya Ankara Bingöl Eskişehir Muş ve Şırnak çevrelerinde yağışlı hava bekleniyor. Yağmur genellikle Batı Akdeniz kıyılarında sağanak İç Anadolu'nun kuzeydoğusu Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun İç ve yüksek kesimlerinde Karla Karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek. Yavuzlar alıkesir'in Kuzey kıyıları İstanbul Antalya'nın Doğu kesimleri Mardin Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak Erzurum Ağrı Kars ve Bitlis çevreleri ile Antalya'nın kuzeydoğusundaki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı yağışlarla birlikte 2 ile 4 derece arasında düşecek mevsim normallerinin altında seyredecek. Genellikle Rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan hafif arasıra orta kuvvette esecek. Arzu Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu sabah saatlerinden itibaren zirai faaliyetleri ve seracılığın devam ettiği Aydın ve İzmir ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don Denizli Manisa Isparta ve Burdur illerinde ise orta kuvvette zirai don beklendiğini duyurdu.

BUZLANMAYA DİKKAT!

Buzlanma ve dön uyarısı yapılan diğer iller ise Elazığ Malatya Tunceli Bingöl ve Adıyaman oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bingöl'de yarın sabaha kadar yağmur ve Karla Karışık Yağmur beklenirken yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiği belirtildi. Elâzığ Malatya Tunceli ve Adıyaman’ı kapsayan Diğer illerde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu 5' ilde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken yüzerim değişik yönlerde hafif veya orta kuvvette esmesi bekleniyor.

hava durumu meteoroloji son dakika son dakika haberi Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji hava durumu hava durumu son dakika son dakika hava durumu