Son Dakika! Kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Onayından Geçti: 20 Yeni Üniversite Kuruluyor, İşte Detaylar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onayladı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onayladı. İşte detaylar…

4’ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Bu tasarı sonucunda, İstanbul, Gazi, Anadolu, İnönü, Karadeniz Teknik, Selçuk ve Erciyes’inde yer aldığı üniversitelerin bölümleri yeni üniversitelere bağlanacak.

İŞTE KURULACAK OLAN 16 DEVLET ÜNİVERSİTESİNİN İSİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçen kanunla kurulacak olan 16 devlet üniversitesinin isimleri şöyle, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi.

AÇILACAK OLAN 4 VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN İSİMLERİ

Öte yandan kanun kapsamında açılacak olan 4 yeni vakıf üniversitesinin isimleri, Ankara Medipol Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi.

GAZİ VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNECEK

Gazi Üniversitesinden bazı bölümlerinin Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesine bağlanacağı ve bu isimle eğitim hayatına devam edeceği öğrenildi. Öte yandan İstanbul Üniversitesi de bölünecek ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa kurulacak. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üniversite Kanun Onay İstanbul Üniversitesi Gazi Üniversitesi Devlet Üniversitesi Vakıf Üniversitesi