Son Dakika! İzmir'deki Korkunç Kazada Ölü Sayısı Her Geçen Dakika Artıyor

TAKİP ET

İzmir'de içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon devrildi. Kamyonun ters dönmesi sonucu kazada 22 kişi hayatını kaybetti. Olay sırasında kamyonun şoförü yaralı olarak kurtulurken verdiği ifadede 'önüme beyaz araç çıktı' dedi. Fakat ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede herhangi bir fren izi bulunmadığı öğrenildi. Kaza ile ilgili olarak Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İzmir'in Menderes ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan kamyon devrildi. Korkunç kazada aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetti 13 kişi yaralandı. 

22 KİŞİ ÖLDÜ, 13 KİŞİ YARALANDI

Edinilen bilgiye göre Aydın'dan İzmir yönüne devam eden kamyon Menderes ilçesinde yoldan çıkarak Değirmençay'a devrildi. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Korkunç kazada aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybederken 13 kişi yaralandı. Yaralananlar çevrede bulunan hastaneleri sağlık ekipleri tarafından kaldırıldı.

İNSAN TACİRLERİ İLE ANLAŞMIŞLAR

Göçmenlerin Yunanistan samos adasına geçmek üzere insan tacirleri ile anlaştıkları ve İç Anadolu bölgesinden kamyonla alındıktan sonra Menderes ilçesi sahibinden tekneye binmek planladıkları öğrenildi.

KAMYON SÜRÜCÜSÜ: ÖNÜME BEYAZ ARAÇ ÇIKTI

Korkunç kazada yaralı olarak kurtulan kamyon sürücüsü 35 yaşındaki Mustafa Yılmaz hastane polisine verdiği ifadede saat 03.00'te '09' Aydın plakalı kamyonu ile Söke'den yola çıktığını, Sazlıköy'ü geçtikten sonra mültecileri kamyona aldığını ve yakıtı olmadığı için Selçuk otobanına girdiğini söyledi.  Kazanın meydana geldiği Kısıkköy Bölgesi'nde ise önüne beyaz bir aracın çıktığını söyleyen sürücü çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolünü kaybederek dereye uçtuğunu söyledi. Kazada kamyonu hurdaya dönerken olay yerinden kaldırılması için çekici çağırıldı. Ayrıca yapılan incelemede olay yerinde hiçbirinizi bulunmadığı ve şoförün uyuduğu iddia edildi.

izmir menderes kaza göçmen son dakika son dakika haberi