Son Dakika! İttifak İddiaları Doğru Çıktı

TAKİP ET

Ak Parti ile MHP arasında ittifak iddialarının doğru olduğu öğrenildi. MHP yerel seçimlerde aday çıkarmayacağı illeri sırasıyla açıkladı.

Ak Parti ile MHP arasında ittifak iddialarının doğru olduğu öğrenildi. MHP yerel seçimlerde aday çıkarmayacağı illeri sırasıyla açıkladı. 

MHP ile Ak Parti arasında devam eden ittifak süreci zaman zaman çeşitli olumsuz durumlarla baltalanmıştı. Bunun ardından çeşitli dedikodular ortaya atılmış ve ittifakın zaman içerisinde bozulacağı belirtilmişti. Bunun ardından yeni bir iddia yerel seçimlerde ittifakın güçleneceği yönünde gerçekleşmişti. İddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. 

Milliyetçi Harekat Partisi Başkanı Devlet Bahçeli bugün bir açıklama yaptı. Yerel seçimlerde ittifak iddialarının doğru olduğu öğrenildi. MHP tarafından gerçekleştirilen açıklama sonrasında destek olmak adına yerel seçimlerde aday çıkarmayacakları illeri sırasıyla açıkladılar. 

'CUMHUR İTTİFAKI MİLLET İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ'

Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam olarak oturtulması için belirli çalışmaların yapılmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Özellikle Cumhur ittifakının tartışılması yerine desteklenmesinin ne kadar önemli olduğu milletin geleceği için gerekli olduğunun altını çizdi. Şimdiye kadar ittifak önerisinin tam olarak anlaşılmadığını ya da anlaşılmak istenmediğini belirtti. Yerel seçimlerle birlikte Ak Partiye destek verileceği öğrenildi. Bunun üzerine destek vermek ve adayların elini güçlendirmek için MHP İzmir, Ankara ve İstanbul'dan aday çıkarmayacaklarını belirttiler. böylece uzun zamandır kulislerde dönen iddiaların doğru olduğu kanıtlanmış oldu.

mhp cumhur ittifakı açıklama yerel seçimler