Son Dakika! İstanbul'da Kar Alarmı, Meteoroloji Uyarılarına Devam Ediyor

TAKİP ET

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından kentin en yüksek ilçelerinden olan Beylikdüzü'nde gece saatlerinden itibaren yağan yağmur yerini kar yağışına bıraktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen son bilgilere göre İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren sıcaklıklar düşecek ve kentte Karla Karışık Yağmur görülmeye başlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi afet koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada ise akşam saatlerinden itibaren il genelinde aralıklarla devam eden şiddetli yağmur görüleceği belirtildi. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da şehir merkezinde sıcaklıklar 4 derece yüksek bölgelerde ise 0 dereceye kadar düşecek. Sıcaklıkların düşmesi ile birlikte yağışın Karla Karışık yağmur ve yüksek bölgelerde kar yağışı olarak görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul'da kar yağışı bugün başlayacak ve Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam edecek. Kar yağışının şehir merkezinde bir 2 santimetre yüksek bölgelerde ise hiç 5 santimetre örtü bırakacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu uyarıların ardından AKOM yönetiminde Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7083 personel 1357 araç 53 vinç kurtarıcı köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava koşullarına bağlı sorun yaşamaması için teyakkuza geçti.

ANKARA İÇİN KAR VE DON UYARISI

Meteoroloji’nin uyarıları sadece İstanbul için değil de Ankara'da da kuvvetli kar yağışı ve buzlanma bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Ankara'da yağmur şeklinde başlayacak olan yağış akşam saatlerinde doğru kara dönecek ve çarşamba sabah saatlerine kadar devam edecek.

BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteorolojinin yaptığı son uyarıların ardından İstanbul'da dün akşam saatlerinde sağanak olarak başlayan yağışlar Sabah saatlerinde havanın Sıfır derecenin altına inmesi ile birlikte yerine Karla Karışık Yağmur ve kar yağışına bıraktı. İstanbul'un en yüksek ilçesi olan Beylikdüzü'nde kar yağışı şu anda etkili olmaya devam ediyor.