Son Dakika! İstanbul'da 8 Katlı Bina Çöktü, Enkaz Altında Kalanlar Var! İşte Olay Yerinden İlk Görüntüler

TAKİP ET

İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. Itfaiye ekipleri kısa süre içerisinde olay yerine ulaşarak en fazla arama çalışmaları başlattı. Alınan ilk bilgilere göre bina enkazında bir kişi hayatını kaybetti 4 kişiye kurtarılmaya çalışılıyor. Orhantepe Mahallesi Muhtarı enkaz altında 15 kişinin olabileceğini söylüyor.

İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema sokakta bulunan 8 katlı bir bina çöktü. Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda AFAD polis sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri olay yerine Güvenlik şeridi çekerken kurtarma ekipleri çalışmalarına başladı. Binada 14 daire bulunduğu ve dairede yaşayanlar olduğu öğrenildi.

MUHTAR: BİNADA 14 DAİRE VAR

Çökmenin meydana geldiği Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ CNN TÜRK canlı yayına bağlanarak şu ifadeleri kullandı; "Korkunç bir olay. Birden yıkılacak bir binaya benzemiyordu. Binanın altında 5 aracın kaldığı söyleniyor. Binada 14 daire normalde 27 -30 civarında kişi olduğu görülüyor ama nüfus müdürlüğünden net bilgi henüz gelmedi onu ileride açıklayacağız. Yakınları içeride 15 kişinin bulunduğunu söylüyor. Şu anda arama herkes bir şey yapmaya çalışıyor ama bir sonuca ulaşamıyoruz. Binayla ilgili herhangi bir risk raporu bulunmuyordu.” 
Alman ilk bilgilere göre bir kişi çökme sonucu hayatını kaybederken yaralı 4 kişinin ise kurtarılma çalışmaları devam ediyor. Çökme sırasında olay yerinden geçen kişilerin de hafif yaralandı öğrenilirken binada yaşayanların Yakınları da haberi olarak olay yerine koştu. Diğer Yandan çalışmaları yerinde incelemek için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın da yola çıktığı öğrenildi.

son dakika istanbul kartal 8 katlı bina çöktü son dakika haberi