Son dakika: İran'da 129 kişi daha hayatını kaybetti

TAKİP ET

Koronavirüs İran'da can almaya devam ediyor. Komşu İran'dan gelen son dakika bilgisine göre bugün 129 kişi hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 853'e ulaştı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılan koronavirüs can almaya devam ediyor. Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran’dan her gün ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgiler doğrultusunda, koronavirüsten bugün 129 kişi hayatını kaybetti. Şimdiye kadar İran’da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 853’e yükseldi.

İran’da günden günde ölü sayısı artıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Çin ve İtalya’dan sonra en fazla etkisini komşu İran’da gösteriyor. Gün geçtikçe ölü sayısı artan İran’dan bugün bir kötü haber daha geldi. 129 kişinin daha hayatını kaybettiği İran’da şimdiye kadar hayatını kaybedenleri sayısı 853’e yükseldi. Tüm dünya genelinde koronavirüs tespit edilen vakaların toplamı 170 bin olarak açıklanırken, bunlardan 14 bini aşkını komşu İran’da görüldü. Virüsün tespit edildiği vakalardan yaklaşık 4 bin 500 kişi iyileşerek sağlığına kavuştu.

91 yaşındaki en yaşlı hasta iyileşti

İran’da koronavirüs tespit edilen 91 yaşındaki en yaşlı hastanın iyileşip sağlığına kavuştuğunun bilgisini veren İran'daki Bem Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Abbas Abaszade, hastanın taburcu edildiğini, ancak hasta mahremiyeti gereği kimlik bilgileri paylaşamayacaklarını belirtti.

 

iran koronavirüs son dakika