Son Dakika! Irak'ta DEAŞ Saldırısı, Ölü ve Yaralılar Var

TAKİP ET

Terör Örgütü DEAŞ tarafından Irak'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen saldırılarda 4 sivil öldü 13 kişi yaralandı.

AA muhabirine açıklama yapan Irak ordusunda görevli Yüzbaşı Cemal el-Halidi yaptığı açıklamada DEAŞ militanlarının mutluluğun güneyindeki hazır ilçesine bağlı El-Esadiye köyüne Gece saatlerinde baskın düzenlediğini belirtti.
Köye baskın yapan teröristlerin 3 sivile öldürdükten sonra Yakın çevrede yalan çöl bölgelerindeki üslerine kaçtıklarını söyleyen Halidi,  aynı zamanda ülkenin orta kesiminde yer alan Selahattin vilayetinin Merkezi Tikrik'te ise Petrol rafinerisinde çalışan işçileri Taşıyan otobüsün geçişi sırasında mayın patladığını söyledi.

Tikrit'te görevli Yüzbaşı Numan el-Cuburi, ise daha önceden DEAŞ mensupları tarafından yola tuzaklanan mayının patlaması sonucu bir işçinin Hayatını kaybettiğini 10 işçinin yaralandığını açıkladı. arasında yer alan haberlerde ülkenin batısındaki Enbar'ın Felluce kentinde de bomba yüklü bir aracın infilak ettiği ve saldırıda 3 sivilin yaralandığı belirtildi. 

DEAŞ'IN UYUYAN HÜCRELERİ

2014 yılının Haziran ayında saldırıların meydana geldiği Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı terör örgütü DEAŞ'ın eline geçmiş, daha sonra düzenlenen operasyonlarda söz konusu vilayetler peyderpey geri alınmıştı. 2017 Yılının Aralık ayında Irak başbakanı Haydar el ibadi ülkede DEAŞ’ın askeri varlığının sona erdiğini Ilan etmiş fakat örgüt özellikle daha önce elinde tuttuğu bölgelerdeki uyuyan hücreleri vasıtasıyla zaman zaman saldırılar gerçekleştirmeye devam etmişti.

son dakika ırak DEAŞ saldırı son dakika haberi