Son Dakika! Irak Sınırında Sıcak Saatler: Farlar Söndürüldü, Tanklar Harekete Geçti

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'ın hemen karşısında yer alan Habur Sınırındaki askeri tatbikatı 10 gündür hız kesmeden devam ediyor. Hız kesmeden devam eden tatbikatta sıcak bir gelişme yaşandı. Askerlerin bölgede gece tatbikatı yaptığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’ın hemen karşısında yer alan Habur Sınırındaki askeri tatbikatı 10 gündür hız kesmeden devam ediyor. Hız kesmeden devam eden tatbikatta sıcak bir gelişme yaşandı. Askerlerin bölgede gece tatbikatı yaptığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bir ilki gerçekleştirdi ve Kuzey Irak’ın Şırnak’ın Silopi ilçesinde yer alan Habur Sınır kapısının yakınlarında bulunan bölgede 10 gündür yapılan askeri tatbikatları hız kesmeden devam ediyor. 18 Eylül tarihinde başlatılan tatbikata Iraklı askerlerinde katıldığı ve müşterek bir şekilde devam ettiği bilinirken TSK’nın ilk defa gece operasyonu yaptığı bilgisi alındı.

TANKLAR GECE GÖRÜŞÜNE GEÇTİ

Şırnak Silopi ilçesinde Habur Sınır kapısına yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki TIR Parkı karşısında yer alan bölgede 10 gündür tatbikatlarına devam eden TSK, dün Iraklı askerlerinde katılımıyla tatbikatı müşterek olarak devam ettiriyor. Öte yandan tatbikata Türk ve Iraklı askerlerin zırhlı araçlarla sevkiyatı yapılırken bölgede ilk defa gece tatbikatı da yapıldığı öğrenildi. Bu gece saat 20.30 sularında 2 adet minibüsle bölgeye gelen Irak askerlerinin de katılım gösterdiği tatbikatta sahada konuşlu olan zırhlı araçların far söndürdükleri ve gece görüşlü termal kameralar yardımı ile hareket ettiği öğrenildi. tankların yarım saat süren tatbikat sonrasında yeniden konuşlu yerlerine geri döndükleri belirtildi. 

 

kuzey ırak ırak sınırı habur sınır kapısı TSK askerler tatbikat gece tatbikatı ırak askerleri