Son Dakika! Hainler Durmuyor: Kilis'te Camiye Roketli Saldırı, Yaralılar Var

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisinde Afrin'den PKK ve YPG'li teröristler tarafından Kilis'e atılan roketin merkezde bulunan Çalık Camisine isabet ettiği ve yaralıların olduğu belirtildi. İşte detaylar…

Alınan son dakika bilgisinde Afrin’den PKK ve YPG’li teröristler tarafından Kilis’e atılan roketin merkezde bulunan Çalık Camisine isabet ettiği ve yaralıların olduğu belirtildi. İşte detaylar…

PATLAMA YAŞANDI

Afrin’den atılan roketin Kilis merkezde yer alan Çalık Camisine isabet ettiği ve roketin düşmesiyle patlama meydana geldiği öğrenildi. Patlama sonucunda caddede bulunan vatandaşlardan yaralananlar olduğu belirtilirken olay yerine çok sayıda ambulans gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri yaralıları hastaneye sevk ederken bölgeye gelen güvenlik güçlerinin yoğun bir güvenlik şeridi oluşturdukları ve vatandaşları tehlikeli bölgeden uzaklaştırdıkları öğrenildi.

CAMİNİN KUBBESİNE İSABET ETTİ

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Afrin'den teröristler tarafından atılan 2 roketten birinin Çalık Camisi Kubbesine isabet ettiği diğerininse Camiden 100 metre ileride yer alan bir eve isabet ettiği belirtildi. Roketin isabet etmesiyle şiddetli bir gürültüyle patlama yaşandığı belirtilirken Camide büyük hasar meydana geldiği öğrenildi. Roketin atıldığı sıralarda akşam namazını eda etmekte olan cemaatin Camiden çıkarıldıkları sırada yaralandığı bilgisi alındı. Camide büyük bir can pazarı yaşanırken bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan Camiden yaklaşık 100 metre ileride yer alan bir eve isabet eden roket sonrasında evde bulunan 4'ü çocuk olmak üzere 5 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

2 KİŞİ KURTARILAMADI

Valilikten yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şahısların doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Son dakika Kilis Afrin Roket Cami Saldırı Zeytindalı Yaralı var mı