Son Dakika! Gülen'in İadesi İçin Çalışmalar Başladı!

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamalarda ABD ile Türkiye arasındaki olumlu görüşmelerin ardından Fethullah Gülen'in iadesi konusunda harekete geçildiği sinyalleri verildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan yeni bir açıklamanın ardından Türkiye ile ABD arasında yeni görüşmelerin başladığı sinyalleri verildi. Bu sinyallerin üzerine FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi için birtakım çalışmaların gerçekleştiği öğrenildi. Bunun üzerine çalışmaların hangi boyutta olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen günler görüşmelerin devam etmesi amaçlanıyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir süredir ABD ile ikili görüşmelere devam ettiğini açıklamıştı. Son yapılan görüşmelerden Fethullah Gülen iadesi hakkında olumlu sonuçların çıkması bekleniyor. Yapılan hükümet açıklamasında yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'un bir araya gelecekleri dile getirildi. 

ABD SURİYE'DEN ÇEKİLMEK İSTİYOR

Suriye'de meydana gelen iç savaş hakkında ABD ile Türkiye arasında sık sık fikir alışverişlerinin yapıldığı düşünülüyor. bu konuda Mevlüt Çavuşoğlu yeni ve şaşırtacak bir açıklama yaptı. 'Demokratik seçimleri Esad'ın kazanması halinde bizde iş birliği ve çalışma için yeniden düşünebiliriz' ifadeleri ile kafaları karıştırdı.

Trump ile yapılan birtakım görüşmeler sonrasında Suriye'den çekilmek gibi planları olduğu dile getirildi. Bu planların gündeme gelmesinin ardından Türkiye ile ABD arasında bölgesel planların yanı sıra Cemal Kaşıkçı cinayeti ile Fethullah Gülen'in iadesi konusunda da iş birliğinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

trump erdoğan gülen iade