Son Dakika! Gazze'de Savaş Başladı, Ölü Sayısı Giderek Artıyor

TAKİP ET

İsrail Gece boyunca Gazze şeridi'ne düzenlediği saldırılara devam etti. İsrail'in saldırıları da şehit sayısı 6'ya yükselirken Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın yaptığı açıklamada, "İsrail'in saldırıları karşısında sessiz kalan uluslararası toplum, sorumluluk üstlenmeli ve harekete geçmelidir." ifadelerini kullandı.

İsrail ablukası altında buzağı Gazze şeridi'nde dün akşamdan bu yana hava saldırıları düzenlenmeye devam ediyor. İsrail'in saldırıları da şehit olan Filistinli sayısı 6'ya yükseldi. Yazılı bir açıklama yapan Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze'nin doğusunda düzenlenen saldırıda 20 yaşındaki Mus'ab Havs'ın şehit olduğunu, 2 Filistinlinin ise yaralandığını söyledi.

Diğer yandan İsrail ordusu dün geceden beri düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinli sayısı 6'ya yükseldi. İsrail Ordu sözcüsü Avichay Adraee yazılı bir açıklama yaparak, İsrail savaş uçakları ve helikopterleri Gazze şeridi'ne kuzeyinde sınırı geçmek isteyen bazı şüphelilerin bulunduğu bölgenin Hedef aldığını iddia etti.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın, "İsrail’in saldırıları karşısında sessiz kalan uluslararası toplum, sorumluluk üstlenmeli ve harekete geçmelidir."  ifadelerini kullandı. İbrahim kalın açıklamasında İsrail'in son iki günde işgali altında bulunan Gazze'ye yaptığı saldırılar sonucunda 13 Filistinli Hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını belirterek, "Bu saldırılar İsrail'in hukuk tanımaz, zorba ve işgalci tutumunu bir kez daha göstermiştir. İsrail, Gazze halkına yönelik bu saldırıları derhal durdurmalıdır. İsrail’in saldırıları karşısında sessiz kalan uluslararası toplum,  sorumluluk üstlenmeli ve harekete geçmelidir. Filistin topraklarını açık hava hapishanesi haline getirmek isteyen ve Kudüs’ün statüsünü değiştirerek provokasyon yapan İsrail’in işgalci ve yayılmacı politikalarına bütün dünya 'dur'  demelidir." dedi.

 

israil son dakika savaş son dakika savaş gazze filistin son haber son haberler son dakika haberi flaş haber