Son Dakika! Gazeteci Oğuz Güven Tutuklandı!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Denizli Cumhuriyet Başsavcısının hayatını kaybettiğine dair yaptığı haberin başlığı nedeniyle gözaltına alınmış olan Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği haberi geldi. İşte gazeteci Oğuz Güven'in tutuklanması haberinin geniş detayları

Geçtiğimiz günlerde Denizli Cumhuriyet Başsavcısının hayatını kaybettiğine dair yaptığı haberin başlığı nedeniyle gözaltına alınmış olan Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği haberi geldi. İşte gazeteci Oğuz Güven’in tutuklanması haberinin geniş detayları.

Gazeteci OĞUZ Güven geçtiğimiz günlerde Denizli Cumhuriyet Başsavcısının hayatını kaybettiğine dair yaptığı haberine attığı başlık nedeni ile gözaltına alınmıştı. Alınan son dakika haberine göre gazeteci Oğuz Güven’in tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. Şüpheli Güven verdiği ifadesinde, "Söz konusu tweet editörümüz Birkan Erol tarafından yanlışlıkla atılmıştır. İnternetin getirdiği rekabet ve hız faktörleri göz önünde bulundurularak bir an önce haberi duyurmak amacıyla bu şekilde bir yanlışlık meydana gelmiştir" dedi. Denizli Cumhuriyet Başsavcısının geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetmesine ilişkin haberin başlığı nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Gazeteci Güven verdiği ifadenin devamında, "Haber içeriğinde başsavcının vefatından duyduğum üzüntüyü dile getirerek duygularımı ve ayrıca FETÖ yapılanmasına karşı düşüncelerimi de aktardım. Hemen akabinde insanlık utancı diye tweet attım. Ayrıca suça konu tweetin altına Emre Uslu ve Tuncay Opçin gibi firari FETÖ sanıklarının yorumlarından duyduğum rahatsızlığı belirtmek üzere 'FETÖ'cü Emre Uslu'dan kazada ölen başsavcı için skandal sözler' şeklinde internet sitemizde haber geçip içeriğinde de başsavcının şehit olmasına sevinenleri ağır biçimde eleştirdik. Suçlama konusu haberle ilgili yaklaşımımız bu içerikle değerlendirilmesiyle daha doğru şekilde yorumlanacaktır. Bu nedenle tüm tweet ve haberlerim incelenerek hakkımda takipsizlik kararı verilmesini istiyorum." dedi.

 

cumhuriyet gazetesi internet haberi denizli cumhuriyet başsavcısı haberi oğuz güven tutklandı çağlayan adliyesi