Son Dakika! Ekmek Fiyatlarına Yüzde 15 Zam Geldi

TAKİP ET

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yapılacağını duyurdu. Yapılacak zammın ardından ekmeğin kilogram fiyatının 5 TL 75 kuruşu geçmeyeceğini söyleyen Balcı, şehirlere göre bu artışın farklılık gösterebileceğini ifade etti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yapılacağını duyurdu. Yapılacak zammın ardından ekmeğin kilogram fiyatının 5 TL 75 kuruşu geçmeyeceğini söyleyen Balcı,  şehirlere göre bu artışın farklılık gösterebileceğini ifade etti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı bir açıklama yaparak, "Ekmekte meydana gelecek fiyat değişikliği yüzde 15'i geçmeyecek.  Kilogramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı, 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak. Tüm vilayetlerde bu uygulanacak diye bir şey söz konusu değil."  ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI
Federasyon Genel Merkezi'nde ekmek fiyatlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Balcı, "İstanbul ilinde meydana gelen bu olay çok da gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul'un Beşiktaş, Şişli,  Sarıyer ilçelerindeki toplam 84 ticaret odasına kayıtlı fırının ekmek fiyatları ilçedeki sıkıntılardan ve girdilerin daha fazla olmasından dolayı fiyat değişikliğine gitmesini, tüm İstanbul'a mal edilmesini veya ülke genelinde böyle bir değişiklik olmuş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz." dedi. Uzun bir süreden beri ekmek fiyatlarında bir değişiklik yapılmasının söyleyen Balcı,  2016 yılının Ocak ayında Türkiye’de ekmeğin kilogram fiyatının 5 lira olarak belirlendiğini dile getirdi.  O Zamandan bu yana yaşanan maliyet artışına rağmen zam yapılmadığını söyleyen Balcı, "Ekmekte meydana gelecek fiyat değişikliği yüzde 15'i geçmeyecek. Kilogramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı, 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak. Tüm vilayetlerde bu uygulanacak diye bir şey söz konusu değil.” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmeğe zam ekmeğe ne kadar zam gelecek ekmeğe zam gelecek mi