Son Dakika! Edirne'de Tutuklu Bulunan Yunan Askerleri Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Son dakika haberi! Edirne'de askeri yasak bölgede yakalanan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 2 Yunan askeri serbest bırakıldı.

Son dakika haberi! Edirne'de askeri yasak bölgede yakalanan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 2 Yunan askeri serbest bırakıldı.

Edirne'de Geçtiğimiz aylarda 2 Yunan askeri, askeri yasak bölgede yakalanmış ve daha sonra da tutuklanmıştı.  Yunan ordusuna mensup iki askerin bugün tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.

YUNAN ASKERLER TÜRK ASKERİNİN DEVRİYESİNDE YAKALANDI
1 Mart 2018 tarihinde Pazarkule yakınlarında 54 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Hudut Kartalları anlasınlar Birliği tarafından devriye görevi sırasında Yunanistan ordusundan Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis yasak bölgede yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 

DURUŞMADA AVUKATLAR HAZIR BULUNDU
Bugün 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan duruşmada 2 askerin tutukluluk halleri yeniden değerlendirildi. Mitretodis ve Kouklatzis de duruşmaya tutuklu bulundukları Edirne F Tipi Cezaevi'nden güvenlik önlemleri eşliğinde getirildi. İki askerin avukatları da duruşmada hazır bulundu. Savunmalarında sınırı yanlışlıkla geçtiklerini söyleyen 2 yunan askeri tahliyelerini istedi. Hakimlik de askerlerin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

 

son dakika edirne pazarkule sınır 2 yunan askeri tahliye son dakika haberi