Son Dakika! Doğu Guta'dan Korkunç Haberler! Çocukları Vurdular, Kimyasal Gaz Kullandılar, En Az 75 Ölü

TAKİP ET

Suriye'de Esad rejiminin Doğu Guta bölgesindeki zulmü bitmiyor. Kimyasal gaz ile Duma ilçesine saldırı düzenleyen Esad güçleri 75 sivilin ölümüne 1000'den fazla sivilin de gazdan etkilenerek yaralanmasına neden oldu. Dünyayı ayağa kaldıran saldırının ardından bölgeden gelen görüntüler ise yürek yaktı. Saldırıda en çok zarar görenlerin masum çocuklar olduğu fotoğraf ve videolarda gözler önüne serildi.

Suriye’de Esad rejiminin Doğu Guta bölgesindeki zulmü bitmiyor. Kimyasal gaz ile Duma ilçesine saldırı düzenleyen Esad güçleri 75 sivilin ölümüne 1000’den fazla sivilin de gazdan etkilenerek yaralanmasına neden oldu. Dünyayı ayağa kaldıran saldırının ardından bölgeden gelen görüntüler ise yürek yaktı. Saldırıda en çok zarar görenlerin masum çocuklar olduğu fotoğraf ve videolarda gözler önüne serildi. 

Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesine Esad rejimi tarafında kimyasal gazla saldırı düzenlendi. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere saldırıda en az 75 sivil hayatını kaybetti, binden fazla sivil de gazdan etkilendi. 

BOMBARDIMAN DEVAM EDİYOR
Saldırının ardından olay yerine çok sayıda sivil savunma ekibi sevk edildi, ancak esad rejiminin bombardımanının devam etmesi nedeniyle bölgeden sivillerin tahliyesinde zorluk çekiliyor. Saldırı, uluslararası basında da yer bulurken, en çok çocukların saldırından etkilendiği belirtildi.

ABD’DEN FLAŞ AÇIKLAMA
Rusya destekli Şam yönetimi, saldırının ardından saldırıyı yalanlayan bir açıklama yaptı. En flaş açıklama ise Washington’dan geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Duma ilçesine düzenlenen saldırının kanıtlanması durumunda uluslararası tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek, saldırının “korkunç” olduğu ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauret, 2017 yılında da Suriye’nin kuzey batısındaki sarin gazı saldırının yaşandığını hatırlatarak, “Esad rejimi ve destekçilerinin benzer saldırıların yaşanmaması için uyarılmalı. ABD Rusya’nın bu desteğini sonlandırarak vahşi kimyasal saldırıyı durdurması çağrısında bulunuyor” dedi. 

Beşşar Esad Suriye doğu guta kimyasal silah kimyasal gaz saldırı sivil çocuk son dakika son dakika haberi