Son Dakika! Dev Operasyon: Aranan 3 Bin 673 Kişi Yakalandı

TAKİP ET

Türkiye genelinde emniyet jandarma Ve sahil güvenlik ekiplerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği uygulamada 3 bin 673 kişi yakalandı.

Emniyet jandarma ve sahil güvenlik birimleri tarafından yapılan "Türkiye Güven Huzur (2019-1)" Uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 3 bin 673 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri tarafından Dün ülke genelinde eş zamanlı olarak 58 bin 528 personel ve 235 dedektör köpeği ile 4 bin 623 noktada "Türkiye Güven Huzur (2019-1)"  uygulamasının gerçekleştirildiği belirtildi.
Uygulamanın vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, Etkinlik ve eğlencelerin gerçekleştiği meydanlar, Kutlama ve fuar alanları, Metruk binalar kamu binaları çevreleri ve bu güzergahları açılan Bulvar Sokak cadde ve toplu taşıma yapılan istasyon gar Liman İskele otogar ve terminal girişleri ile Park ve bahçeler içerisinde, Hedef odaklı risk analizi yapabilen seçici personelin de bulunduğu ekipler tarafından yapıldığı belirtildi.
Türkiye çapında yapılan uygulama kapsamında 575 bin 163 kişinin kimlik bilgisi sorgulandı, 147 bin 580 araç ve 18 bin 643 umuma açık iş yeri kontrol edildi.
Uygulamada yağma cinayet hırsızlık yaralama dolandırıcılık Çocuğun cinsel istismarı cinsel taciz uyuşturucu ticareti FETÖ/PDY ve diğer silahlı terör örgütlerine üye Olmak kaçakçılık ile diğer suçlardan arama kaydı bulunan 3 bin 673 kişi yakalandı.

 

son dakika operasyon son dakika haberi uygulama