Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Afrin'deki Gelişmelerden Kaygılıyız" Diyen ABD'ye Sert Yanıt!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin son açıklamasında kullandığı "Afrin'deki gelişmelerden kaygılıyız" sözlerine "'Terör örgütlerini temizleyelim' dediğimiz zaman neredeydiniz." ifadeleri ile yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin son açıklamasında kullandığı "Afrin'deki gelişmelerden kaygılıyız" sözlerine "'Terör örgütlerini temizleyelim' dediğimiz zaman neredeydiniz." ifadeleri ile yanıt verdi. 

TBMM Grup Toplantısı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’den dün akşam yapılan "Afrin'deki gelişmelerden kaygılıyız" açıklamasına sert yanıt verdi. Erdoğan, “Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz. Terör örgütlerini temizleyelim dediğimiz zaman neredeydiniz.” dedi. 

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISINI GÜNCELLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının başında, Afrin’in teröristlerden temizlendiği müjdesini 18 Mart günü verdiklerini belirterek, etkisiz hale getirilen terörist sayısının güncellendiğini ve 3647'ye yükseldiğini söyledi. Amerika’da sözcünün dün akşam yaptığı "Afrin'de kaygılıyız" açıklamasına da konuşmasında geniş yer veren Erdoğan, “Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? "Terör örgütlerini temizleyelim" dediğimiz zaman neredeydiniz? PYD'sini de, YPG'sini de bizim Mehmetçiğimiz, ÖSO nasıl halletti işte ortada. "Türkiye stratejik ortağımız" diyeceksiniz, sonra teröristlerle iş birliği yapacaksınız. Bizimle stratejik ortaksan bizimle birlikte yürüyeceksiniz. Öyle bir aldatmaca ki, 5 bin TIR buraya silah soktunuz. O açılan tüneller, tünellerin içindeki silah mühimmat depoları, silah mühimmat evleri. Bunların hepsini yıkıyoruz. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bütün mühimmat da yavaş yavaş bizim elimize geçiyor geçecek.” ifadelerini kullandı. 

 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan afrin afrin operasyonu abd açıklama zeytin dalı harekatı TBMM Grup Toplantısı