Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni YÖK Başkanını Açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada YÖK Başkanlığına yeniden Yekta Saraç'ı seçtiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada YÖK Başkanlığına yeniden Yekta Saraç’ı seçtiğini duyurdu.

Gelen son dakika bilgisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YÖK Başkanlığına seçtiği isim açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, " Sayın Cumhurbaşkanımız, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine ve Başkanlığına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6’ncı maddesinin b/1 bendi ve (c) fıkrası uyarınca, Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ı yeniden seçmişlerdir." ifadeleri kullanıldı.

YEKTA SARAÇ’TAN AÇIKLAMA

Yapılan son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden YÖK Başkanlığına seçildiği duyurulan Yekta Saraç bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda, yeniden Başkanlığa seçildiği için gururlu olduğunu belirten Saraç, Yükseköğretimdeki yeni başlangıçlar ve girişimci hareketlerle daha yoğun çalışma mesajları verdi. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Yeniden YÖK Başkanlığına seçilen Yekta Saraç Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür mesajı yayınladı. Saraç mesajında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenine mazhar olup YÖK Başkanı olarak atanmak ve daha sonra bu güvenin bugün itibariyle yenilenmesi bizim için gurur vesilesi olmuştur. Yükseköğretim alanında başlattığımız ve sürdürdüğümüz faaliyetler ve yenilikçi girişimler üzerinde daha yoğun ve daha hızlı çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin uluslararası bilim dünyasında hak ettiği ve layık olduğu seviyeye ulaşmasına katkı sağlamak temel hedefimizdir.  Muhterem Cumhurbaşkanımıza bize göstermiş olduğu güven dolayısıyla teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

YÖK başkan yekta saraç cumhurbaşkanı erdoğan yeni yök başkanı açıklama