Son Dakika! Çöken Bina İle İlgili İstanbul Valisi'nden Açıklama: 43 Kişi Kayıtlı,3 Katı Kaçak

TAKİP ET

İstanbul Kartal'da 7 katlı bir bina çöktü ve enkaz altında kaldığı belirtilen kişilerin kurtarılması için arama çalışmaları devam ediyor. Binanın enkazından 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerine gelip inceleme yaptıktan sonra yaptığı açıklamada; "14 dairede 43 kişi kayıtlıydı. Binanın 3 katı kaçak yapılmış" dedi. Kartal'da Çöken bina ile ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çevre ve şehircilik bakanı Kurum çöken binanın bulunduğu Kartal'a gidiyor. Diğer yandan Kartal'da binanın çökmesi ile ilgili İstanbul Anadolu Sulh Ceza hakimliği tarafından yayın yasağı getirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMAT

İstanbul Kartal'da binanın çökmesi ne ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi'ne gidiyor. 

KARTAL'DA BİNA ÇÖKMESİ OLAYINA YAYIN YASAĞI

Diğer yandan İstanbul Anadolu Sulh Ceza hakimliği tarafından Kartal'da binanın çökmesi ile ilgili yayın yasağı kararı getirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütülen Kartal'daki 8 katlı binanın çökmesi olayı ile ilgili yayın yasağı kararı verildiği belirtildi.

VALİ AÇIKLADI: 43 KİŞİ KAYITLI

Olay yerine bizzat gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın 14 daire ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu Kaymakamımız arz etti. Altında işletme ruhsatı olmayan bir atölye olduğunu söylüyorlar. Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle de az önce görüştüm. Onlar bana belge de verdiler. Buranın 1992 yılından ruhsatlı olduğu, 5 katlıya ruhsat olduğunu ama daha sonra 3 kat kaçak yapıldığı ve iskansız olduğunu söylediler" açıklamasını yaptı. 

AFAD BAŞKANI MEHMET GÜLLÜOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Kartal'da Çöken binaya ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet  Güllüoğlu, "Olayın başından itibaren  itfaiye, UMKE ve 112 ekipleriyle birlikte kurtarma çalışmalarını yürütüyoruz."  dedi.

 

son dakika istanbul kartal çöken bina kartalda çöken bina son dakika haber