Son Dakika! CHP'li Öztürk Yılmaz Cumhurbaşkanlığı için Adaylığını Açıkladı

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, son dakika açıklaması yaparak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda Cumurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, son dakika açıklaması yaparak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması durumunda Cumurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

24 Haziran tarihinde erken seçime gidileceğinin açıklanmasının ardından, henüz CHP bir aday çıkarmadı. Bugün CHP’den sürpriz bir isim, Cumhurbaşkanlığı için aday olacağını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, yaptığı açıklamada 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde aday olacağını belirterek, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Cumurbaşkanlığına adayım" ifadelerini kullandı. 

"KİMSEDEN KORKUM YOK ADAYIM"
Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Öztürk Yılmaz, "Milli iradeye komplo kurulmasına izin vermeyiz, genel başkanımıza da düşüncelerimi açtım. Genel başkan aday olmadığı taktirde adayım." dedi. Öztürk Yılmaz konuşmasının devamında, "CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum" ifadelerini kullanırken, "Halkla birlikte bu mücadeleyi kazanacağımıza inanıyorum. Ben CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum. 25 Haziran'da yeni bir yaza uyanmak istiyorum. Kararlıyım. Hiçbir şeyden de korkmuyorum. Milleti böldü birleştirmemiz lazım. Yere düşen milli iradeyi ayağa kaldırmamız lazım. Partimiz bunu bana uygun görürse 80 milyonu birleştireceğiz. En başta da bu zamana kadar AKP'ye oy veren kardeşlerimizi de kucaklayacağız. Kimseye düşmanlığımız kimseyle hesabımız yok. Demokrasi ile gelenlerin demokrasinin önünü kapatmalarına karşıyız. Sayın Erdoğan'ın kişiliğine de karşı değiliz. Ülkemizin otokratik bir eğilime, yöne kaymasına izin vermeyeceğiz. Şahsi, yandaş çıkarlarla ülkenin bulunduğu yerden geri gitmesi uluslararası alanda rezil olmasına izin vermeyeceğiz. Bu görevler adım duyulsun diye olunmaz. Partim uygun bulursa sorumluluğumun gereğini yapacağım. Millete hayal kırıklığı yaşatmayacağım. Kimseye düşmanlığımız yok. Sayın Erdoğan'ın Türkiye'yi götürmek istediği yere dur diyeceğiz. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Mesele ülke, millet meselesidir. Sorumluluk üstlenme anıdır. Bütün siyasi partilerle Türkiye'yi birleştireceğiz. Kimseye 'kenarda kaldık' dedirtmeyeceğiz" dedi.