Son dakika! CHP'li ilçe Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı

TAKİP ET

CHP'li Balıkesir Erdek İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

CHP'li Balıkesir Erdek İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Sarı’nın Yargıtay tarafından hakkında verilen hapis cezası kararının onanması sonucunda görevinden uzaklaştırıldığı bilgisine yer verildi.

Balıkesir Valiliği Duyurdu

Balıkesir Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın 1 yıl 15 gün olan hapis cezasının Yargıtay 
trafından onanması sonucunda hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle belediye başkanlığı düştü. Belediye başkanlığı düşen Hüseyin Sarı hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen karar, Balıkesir Valiliği tarafından duyuruldu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 'İlçede mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik bulunan gayrimenkul için akaryakıt istasyonu yapılması ve intifa hakkı ihalesi ile akaryakıt istasyonu kiralama ihalesi' düzenlediği belirtildi.


Hapis Cezası Onandı

 Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan her iki ihalede de serbest rekabet ortamının kasıtlı şekilde engellendiği ve sonucu süreç başlamadan belli olacak şekilde planlama yapıldığı, ihalelerin tek katılımcı ile gerçekleştirilerek planlandığı şekilde sonuçlandırıldığını tespit edildiğini açıkladı. Mahkeme, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın 'İhaleye fesat karıştırma' suçu kapsamında 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verirken bu kararın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından 20 Mayıs 2020 tarihinde onandığı öğrenildi. 

İçişleri Bakanlığı Kararıyla Görevinden Uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, mahkeme tarafından suçu tespit edilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı hakkında, Anayasa'nın 127. maddesinin 4. fıkrası ile Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırma kararı verdi.


 

chp hüseyin sarı