Son Dakika! Ceylin Atik Cinayetinde Flaş Gelişme

TAKİP ET

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 17 Haziran 2017 tarihinde kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evinde cansız bedeni bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik davasında Flaş bir gelişme yaşandı. Patik ailesinin avukatı Mehmet kaymak mahkemede, "Yaptığımız incelemeler doğrultusunda Ceylin'in içerisinde olduğu sandığı taşındığını gördüğünü belirten bir tanık ile ilgili önümüzdeki mahkemede ortaya çıkararak olayın daha iyi aydınlanmasını sağlayacağız. Emniyet güçlerinin konuyla ilgili bilgisi bulunuyor. Kişinin ifade vermeye çekindiği kanısındayız' dedi.

On yaşındaki Ceylin Atik 10 Haziran 2017 tarihinde kaybolmuş ve 3 gün sonra komşusunun evinde cansız bedeni bulunmuştu. Ceylin Atik in ölü bulunmasının ardından komşusu Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen tutuklanmıştı. Katil zanlısı çift hakkında 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme'  suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz sanık Raziye Ö. hakkında ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugün ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması yapıldı. Cezaevinde tutuklu bulunan Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen duruşmaya ses ve görüntü bilişim sistemi ile katıldı. Duruşmaya tutuksuz sanık katılmazken tarafların avukatları öldürülen Ceylin Atik’in babası Murat Atik, Babaannesi ülke at ikili dedesi Mustafa Atik ve yakınları hazır bulundu. Duruşma mahkeme heyetinin müzakereyi okuması ile başlarken tanıtmak polis memurunun dinlenmesi için ve sanıkları ait telefonların geriye dönük olarak geri yıllık incelenmesi için ilgili nüfusun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle birimlere tekrar yazı yazılmasına karar verildi.

SANIKLAR CİNAYETİ İŞLEDİKLERİNİ TEKRAR İTİRAF ETTİ 

Avukatlardan gelen bir soru üzerine duruşma Hakimi, Serkan Türkmen'e Ceylin Atik in cenazesini Evden dışarıya çıkarmaya yönelik bir davranışta bulunup bulunmadıklarını sordu. Soru üzerine Serkan Türkmen böyle bir davranışta bulunmadıklarını söyledi. Duruşmada söz alan sanık Serkan Türkmen'in avukatı ise Ceylan Atik in dedesi Mustafa Tekin telefon numarasının sonu Şükriye Türkmen'in telefonunda Ceylin olarak kayıtlı olduğunu, Türkmenim bunu önceki beyanlarında ifade ettiğini söyledi. Duruşmada söz verilen Şükriye Türkmen ise daha önce olduğu gibi Ceylin Atik cinayetini eşiyle birlikte işlediklerini söyledi. Dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı başka bir tarih erteleyen mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

TANIK VARMIŞ

Diğer yandan açık ailesinin avukatı Mehmet kaymak mahkeme bitiminde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şükriye Türkmen verdiği ifade de cinayeti eşi ile birlikte işledikleri beyanını tekrar etti. Duruşma eksiklerin giderilmesi için 20 Kasım 2018 tarihine ertelendi. Bir daha ki duruşmada mütalaa verileceği kanaatindeyiz. Yaptığımız incelemeler doğrultusunda Ceylin’in içerisinde olduğu sandığı taşındığını gördüğünü belirten bir sanık ile ilgili önümüzdeki mahkemede ortaya çıkararak olayın daha iyi aydınlanmasını sağlayacağız. Emniyet güçlerinin konuyla ilgili bilgisi bulunuyor. Kişinin ifade vermeye çekindiği konusundayız. Neden çekindiği konusunda bilgimiz yok. Bu konuda dede Mustafa Atik’in çabaları çok fazla kendisini bu hususta tebrik ederim. Herkesten de aynı duyarlılığı bekliyorum".

son dakika ceylin atik duruşma flaş gelişme