Son Dakika! Çanakkale'de Eğitime Kar Sebebiyle Ara Verildi!

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarla birlikte Çanakkale'de kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Biga ve Gelibolu ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Çanakkale'de kar yağışının etkisini artırmasının ardından bazı ilçelerinde hava koşullarının son derece olumsuz olması sebebiyle Valilik tarafından açıklama yapıldı. Çanakkale'nin Gelibolu ve Biga ilçelerinde eğitime bugün itibariyle bir gün süreyle ara verilmesine karar verildi. Bugün belirtilen ilçelerde çocuklar okula gitmeyecek. Sabah saatlerinde hava durumuna bakılarak yetkililer tarafından son dakika açıklaması yapıldı.

Meteoroloji tarafından son birkaç gündür hava durumu konusunda uyarılar yapılmıştı. Özellikle Marmara bölgesinde kar yağışının etkili olacağı dile getirilmişti. Tüm bunların üzerine İstanbul'da sabah saatlerinde kar yağışının birçok bölgede etkili olduğu öğrenildi. Yapılan uyarılar çerçevesinde kar yağışı Çanakkale ilinde de etkisini göstermeye başladı. 

ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL!

İlçelerin özellikle yüksek kesimlerinde kar yağışının etkisini artırdığı öğrenildi. Merkez ve merkeze bağlı olan köylerde ulaşımın son derece zor olmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte ilk ve orta dereceli okulların bir gün boyunca tatil edilmesine karar verildi. 

Yarından itibaren eğitime kaldığı yerden devam edilmesi planlanıyor. Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Çanakkale ili genelinde kar yağışının etkisini artıracağı belirtildi. Bu konuda vatandaşların hava koşulları sebebiyle tedbirli olmaları için uyarıldığı öğrenildi. 

çanakkale kar eğitim tatil