Son Dakika! BM Açıkladı: İşte Son Birkaç Günde Afrin'i Terk Eden Kişi Sayısı

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler tarafında yapılan son açıklamada, son birkaç gün içerisinde Afrin'i terk edenlerin sayısının 48 bin kişiye ulaştığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler tarafında yapılan son açıklamada, son birkaç gün içerisinde Afrin’i terk edenlerin sayısının 48 bin kişiye ulaştığı belirtildi.

TSK ve ÖSO birliklerinin başlattığı Zeytin Dalı operasyonu tüm hızıyla başarılı bir şekilde devam ederken teröristlerden temizlenen bölgeler sonrasında güvenlik güçlerinin terörden temizlemek için giriş yapmaya başladığı Afrin’de sivillerin de bölgeden ayrılmaya başladığı görüldü. Afrin’de son birkaç gün içinde bölgeden ayrılan kişi sayısının 48 bine ulaştığı belirlendi.

SİVİLLER AKIN AKIN BÖLGEDEN GİDİYOR

TSK ve ÖSO birliklerinin bölgede başlattığı Zeytin Dalı operasyonu başarılı bir gidişatta sürerken birçok kritik nokta teröristlerden tek tek alındı. TSK ve ÖSO birlikleri en kritik nokta olan Afrin ilçesini kuşatma altına almaya başlarken sivillerin bölgeden göçü de yoğunluk kazandı. Terör örgütleri sivillerin bölgeyi terk etmesini engellemek için çeşitli yollara başvururken TSK ve ÖSO askerlerinin Afrin kent merkezini çoğunlukla kuşatmaya başladığı belirtildi. Mehmetçik’ten bölgedeki sivil halka, YPG, PYD, PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı birlikte mücadele çağrısı yaptığı ve bu çağrıları Arapça, Türkçe ve Kürtçe hazırlanan bildirileri havadan atarak yaptığı öğrenildi. 

BÖLGEYİ TERK EDENLERİN SAYISI 48 BİN 

Birleşmiş Milletlerden gelen son açıklamada, TSK ve ÖSO askerleri tarafından Afrin’e yavaş yavaş giriş başlarken bölgeden ayrılmaya başlayan sivillerin sayısının 48 bine ulaştığı belirtildi.

 

Son dakika BM Afrin Göç Siviller TSK ÖSO Zyetin Dalı Suriye