Son Dakika! Bitlis'te Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi, Yasağın Nedeni Ne?

TAKİP ET

Gelen son dakika bilgisine göre Bitlis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Bitlis'in Hizan ilçesinde ilan edilen yasağın ilçeye bağlı olan bazı mahallelerde yapılacak olan operasyonlar sebebiyle olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada ikinci bir emre kadar gece saat 00.00'dan sonra sokağa çıkmanın yasak olduğu belirtildi. Getirilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bitlis Valiliği açıklama yaptı.

Gelen son dakika bilgisine göre Bitlis’te sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Bitlis’in Hizan ilçesinde ilan edilen yasağın ilçeye bağlı olan bazı mahallelerde yapılacak olan operasyonlar sebebiyle olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada ikinci bir emre kadar gece saat 00.00’dan sonra sokağa çıkmanın yasak olduğu belirtildi. Getirilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bitlis Valiliği açıklama yaptı.

Gelen son dakika bilgisine göre Bitlis’te sokağa çıkma yasağı getirildi. Bitlis’in Hizan ilçesine gelen sokağa çıkma yasağının ilçeye bağlı olan bazı mahallelerde yapılacak olan bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların olduğu belirtildi. Yasak bu gece saat 00.00’dan itibaren başladı. Yapılan açıklamalarda ikinci bir emre kadar vatandaşların can ve mal güvenliği için sokağa çıkmamaları şeklinde uyarılar yapıldı.

BİTLİS VALİLİĞİNDEN İLK AÇIKLAMA

Getirilen sokağa çıkma yasağının ardından Bitlis Valiliğinden ilk açıklama geldi. Valilik sokağa çıkma yasağını vatandaşlara ilk ağızdan duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Hizan ilçesine bağlı olan Kapısuyu köyü Dibek Mezrası, Gayda köyünün Arpalı mezrası, Akınca ve Korigarı mezraları, Akşar köyünün A. Klavuz, Y. Klavuz, Düztepe, Çevrecik ve Pegoso mezraları, Yedikardeş Nonivon bölgesi Karaağaç mezrası, Horozdere köyü Akbaş ve Bolga mezraları, Akdik köyü Hoçinik mezrası, Pıroso Nazar mevkilerinde vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ikinci bir emre kadar bu gece saat 00.00’dan sonra sokağa çıkmanın yasak olduğu belirtildi. 

 

son dakika bitlis bitliste sokağa çıkma yasağı yasağın nedeni bitlis valiliği sokağa çıkma yasağı