Son dakika! Bitlis'te şiddetli deprem

TAKİP ET

AFAD tarafından açıklanan son dakika bilgisinde Bitlis'in Hizan ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği duyuruldu.

AFAD tarafından açıklanan son dakika bilgisinde Bitlis’in Hizan ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği duyuruldu. Saat 22.20 sularında meydana geldiği belirtilen deprem sonucunda vatandaşların büyük korku ve panik yaşadığı bilgilerine ulaşıldı.

AFAD’dan Açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı internet sitesinden paylaşılan son dakika bilgisinde Bitlis’in Hizan ilçesinde şiddeti 4.6 olan bir deprem meydana geldiği aktarıldı. Depremin yerine 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği bilgisine de yer verildi. 


Çevre İllerde Hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Hizan ilçesinde yaşanan 4.6 şiddetindeki depremin ardından herhangi bir olumsuz durumun meydana gelmediği belirtildi. Depremin çevre illerde de hissedildiği bilgisine yer verildi. 


Kandilli’den Açıklama

Depremle ilgili bir açıklamada Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden geldi. Kandilli’den yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 4.7 olarak belirtildi. Öte yandan depremin yerin 2.3 kilometre derinliğinde yaşandığı ifade edildi. 

Bir Deprem Daha Yaşandı

Bitlis Hizan ilçesinde meydana gelen 4.6 şiddetindeki depremin ardından saat 22.24 sularında 3.6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldiği öğrenildi. İlçede yaşanan ikinci depremin yerin 5 kilometre altında yaşandığı bilgisine de yer verildi. 

bitlis hizan