Son Dakika! Binali Yıldırım Yetkilerini Devretti!

TAKİP ET

TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım bir süredir belediye seçimleri için anılırken bugün itibari ile yetkilerinin bir kısmını devrederek çeşitli iddiaları güçlendirdi.

TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım bir süredir belediye seçimleri için anılırken bugün itibari ile yetkilerinin bir kısmını devrederek çeşitli iddiaları güçlendirdi.

TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım bugün aldığı bir karar çerçevesinde yetkilerini devrettiğini açıkladı. Yetkilerinin bir kısmı devretmesinin asıl amacının ise mecliste yürütülen işlerin hızlandırılması ve iş yükünün azaltılması olarak ifade edildi. Binali Yıldırım yaptığı açıklamaların ardından yetki devrini TBMM başkanvekilleri, genel sekreter ve sorumlu olan diğer kişilere devrettiğini açıkladı. 

26 Kasım tarihinde imzalanan bir yönetmelik çerçevesinde TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından yetki devri yönergesinin imzalandığı ve ardından hızlı bir şekilde yürürlüğe girdiği tespit edildi. 

YETKİ DEVRİ ÇEŞİTLİ TARTIŞMALARA SEBEP OLDU

Bugün yapılan açıklamalarda yönergenin amacı ve kapsamı üzerinde bazı çalışmalar gerçekleştirildi. Bunun üzerine imza yetkilerinin tam ve etkili olarak kullanılmasına ilişkin usul ve esasların gerçekleştirileceği yönünde bir açıklama gerçekleştirildi. Binali Yıldırım'ın meclis başkanı olmasından sonra özellikle bürokrasinin geliştirilmesi ve sürecin hızlandırılması için adımlar attığı açıklandı. Meclis başkanına ait olan imza yetkisinin hem yorucu hem de zor olduğu tartışılmıştı. Bunun ardından sorumlulukların devredilmesi ve paylaştırılması için gereken yönergenin imzalanmasının günümüzde son derece gerekli olduğu bir kez daha gündeme taşınmış oldu. Bu açıklamanın ardından yerel seçimler ve adaylık süreci yeniden gündeme taşınarak tartışmaları başlattı. 

binali yıldırım yetki devri