Son Dakika! Beştepe'den ABD'ye Yaptırım Yanıtı: Büyük Devlet Değilsiniz

TAKİP ET

Son dakika haberi… ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulama kararının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı yardımcısı sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında, "Son gelişmeler büyük devlet olmanın coğrafi, ekonomik ya da askeri büyüklükle ilgili olmadığını tüm dünyaya göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi…  ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulama kararının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı yardımcısı sert tepki gösterdi.  Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında, "Son gelişmeler büyük devlet olmanın coğrafi, ekonomik ya da askeri büyüklükle ilgili olmadığını tüm dünyaya göstermiştir"  ifadelerini kullandı.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almasının ardından Türkiye'den tepkiler art arda gelmeye devam ediyor. Bugün Bir açıklamada Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’dan geldi. Sosyal medya hesabından konu hakkında paylaşım yapan Fuat Oktay,  şunları yazdı;

"BÜYÜK DEVLET OLMADIKLARINI GÖSTERDİLER"
Yaşanan son gelişmeler, büyük devlet olmanın ekonomik, askeri veya coğrafi büyüklük ile aynı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

"BÜYÜK DEVLET OLMAK DAİMA MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYI GEREKTİRİR"
Büyük devlet olmak, uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmeyi, yapılan anlaşmalara bağlı olmayı, adalet ve saygınlık ilkesine sadık kalmayı, halkının çıkarlarını küçük çıkar gruplarının üstünde tutmayı ve daima mazlumların yanında olmayı gerektirir.

"GEREĞİNİ YAPMAKTAN BİR AN TEREDDÜT ETMEYİZ"
Biz, bayrağı, vatanı ve milletiyle birlikte büyük bir Devletiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük devlet olmanın gereğini yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyiz.