Son Dakika! Beştepe'de Neler Oluyor: Zeytin Dalı Zirvesi Gündemi Salladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Beştepe'de Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nın da katılımıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Beştepe’de Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı’nın da katılımıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülünde Beştepe’de Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı’nın katılımıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı toplantısı sona erdi. Bu akşam gerçekleştirilen toplantıda Suriye’nin son durumu ve bölgede yaşanan gelişmeler ele alınırken Afrin’deki terörle mücadele konusu da ele alındı.

ZEYTİN DALI HAREKATI GÜNDEMDEYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen zirvede, Zeytin Dalı harekatıyla ilgili önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı’nın katıldığı toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı harekatıyla ilgili önemli görüşmeler yapıldı. Bölgedeki terör örgütüyle ilgili mücadele ele alınırken ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden unsurlarla ilgili önemli konuşmalar gerçekleştirildi.

ZEYTİN DALI HAREKATI 19. GÜNÜNDE

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Afrin Zeytin Dalı harekatı 10. gününe girdi. Harekat ilk olarak bölgede havadan başlarken daha sonra karadan da bölgeye girilmeye başlandı. TSK ve ÖSO birliklerinin başlattığı harekat tüm hızıyla devam ederken Türkiye ve tüm dünyanın gözü de bölgedeki harekatta. Avrupa ülkelerinden harekatla ilgili birçok yorum gelirken Türkiye kararlılıkla harekatın devam edeceğini ve bölgedeki terör örgütlerinin kökünün kazındığı güne kadar süreceğini yineliyor.

CUMHURBAŞKANI'NDAN ABD AÇIKLAMASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yaptığı açıklamalarda, ABD'nin terör örgütlerine gönderdiği silahlara tepki gösterdi ve Türkiye'nin Ulusal ve Uluslararası tüm haklardan yararlanacağını belirtti. ABD'nin gönderdiği silahlar Türkiye'yi de büyük oranda tehdit ediyor.

 

Son dakika Beştepe Zeytin Dalı Zirve Erdoğan Toplantı Afrin