Son Dakika! Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Vize Krizi Yorumu: "Bir Saniye Bile Devam Etmemeli"

TAKİP ET

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ABD ile yaşadığı vize krizine yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin keyfi tutuklamalar yapmadığının altını çizen Şimşek, bu krizin bir saniye bile devam etmemesi gerektiğin söyledi. İşte detaylar…

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ABD ile yaşadığı vize krizine yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin keyfi tutuklamalar yapmadığının altını çizen Şimşek, bu krizin bir saniye bile devam etmemesi gerektiğin söyledi. İşte detaylar…

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten önemli açıklamalar! Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 8Ekim’de başlayan ABD ile Türkiye arasındaki vize krizine istinaden açıklamalarda bulundu. ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak tamamının askıya alındığını açıklamasının ardından, Türkiye’de aynı kararı almış ve ABD’ye karşı tepki koymuştu. 

BİR SANİYE BİLE DEVAM ETMEMELİ

İki ülke arasında bu kriz devam ederken bugün ilk resmi görüşme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından gerçekleşmiş ve ABD’li mevkidaşıyla bu konu hakkında konuşmuştu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de bu konuda bir açıklama yaptı ve bu işin fazla abartıldığını söyledi. Şimşek, “Kriz bir saniye bile devam etmemeli. Kısa sürede çözeceğimiz konusunda iyimserim.” dedi.

Türkiye’nin keyfi tutuklamalar yapmadığının altını çizen ve hukuk sisteminin çalıştığını söyleyen Şimşek, “Vize konusunun yakın zamanda çözülmesini bekliyorum. Türkiye keyfi tutuklama yapmıyor, hukuk sistemi çalışıyor. Konsolosluk çalışanının tutuklanması siyasi değil. ABD elçilik çalışanlarının güvenliği Türkiye’nin önceliği” ifadelerine yer verdi.

sondakika haberler haber Mehmet Şimşek Başbakanlık Dışişleri Bakanlığı ABD vize Mevlüt Çavuşoğlu