Son Dakika! Başbakan Binali Yıldırım Belgeyle Konuştu: Oğullarıyla İlgili Off Shore İddialarına En Sert Cevap

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarıyla ilgili ortaya atılan off-shore hesabı iddialarına Yıldırım'dan jet yanıt geldi. İddialara belgeyle cevap veren Yıldırım, bu durumda gizlenecek veya saklanacak bir şey olmadığını ve konuyla ilgili soruşturma açılmasını bizzat istediğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarıyla ilgili ortaya atılan off-shore hesabı iddialarına Yıldırım’dan jet yanıt geldi. İddialara belgeyle cevap veren Yıldırım, bu durumda gizlenecek veya saklanacak bir şey olmadığını ve konuyla ilgili soruşturma açılmasını bizzat istediğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’ye uçmadan hemen önce çocuklarıyla ilgili ortaya atılan off-shore iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Esenboğa Havalimanı’nda ABD’ye gitmeden hemen önce önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, kendisi ve oğulları hakkında çıkan iddialar sorulduğunda, gizlenecek bir şey olmadığını ve istenilen soruşturmanın açılabileceğini söyleyerek oğullarının şirketinin İstanbul’da en çok vergi veren şirketler arasında olduğunu söyledi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Esenboğa Havalimanı’nda konuşma yapan Yıldırım, kendisi ve ailesi hakkında bir gazetede çıkan ve off-shore şirketleri olduğu iddia edilen haberi yorumlayan Yıldırım, bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ve ortaya atılan bu asılsız iddianın yeni bir şey olmadığını böyle bir iddianın 2008 yılında da ortaya atıldığını belirterek her türlü soruşturmanın açılabileceğini ve kendisi adına bunun hiçbir sakıncası olmadığını belirterek, hiç kimsenin yanlış bir iş yapıyor gibi gösterilmesi kabul edilemez şeklinde ifadelerde bulundu. kendisi ve oğullarıyla ilgili çıkan iddialarda şirketlerinin vergi vermediği yönünde de iddialar çıktığını söyleyen Yıldırım, İstanbul’da oğullarının şirketinin en çok vergi veren şirketler arasında yer aldığının da altını çizdi. 

 

Başbakan Binali Yıldırım Oğulları Şirketler Off Shore Esenboğa ABD Konuşma Belge