Son Dakika! Başaran Holding'e Ait Jet Dün Akşam Düşmüştü! 11 Kişiye Mezar Olan Jetin Enkazından İlk Görüntüler Geldi

TAKİP ET

Başaran Holding'e ait Türk jeti dün akşam saatlerinde İran'da 11 yolcusuyla düşmüştü. Jette iş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı ile 3 mürettebatın olduğu öğrenildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkazdan ilk görüntüler de geldi.

Başaran Holding’e ait Türk jeti dün akşam saatlerinde İran’da 11 yolcusuyla düşmüştü. Jette iş adamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı ile 3 mürettebatın olduğu öğrenildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkazdan ilk görüntüler de geldi. 

Başaran Yatırım Holding'e ait özel jet dün akşam saatlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a giderken İran’da düştü. Özel jette 3’ü mürettebat olmak üzere 11 kadın hayatını kaybetti. Enkaza ulaşan ekipler, olay yerinden ilk görüntüleri de paylaştı. Gelen bilgiler arasında, yoğun çabalar sonucu gece saat 03.00 sularında enkaza ulaşılabildiği de yer aldı. 

ENKAZDAN İLK KARELER
Uçağın enkazından ilk kareleri Anadolu Ajansı dünyaya servis etti. Uçağın paramparça olduğu ve etrafa saçıldığı, bazı bölümlerinin ise yandığı fotoğraflarda görülüyor.

KARA KUTUYA ULAŞILDI
Konu hakkında açıklama yapan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, arama kurtarma timinin gece saat 03.00 sularında olay yerine ulaştıklarını söyledi. 8 cesedin dağcılardan oluşan tim tarafından teşhis edildiğini söyleyen Zahiri, parçalanma ve yanık nedeniyle teşhis edilemediğini ve 1 cesedin ise hala kayıp olduğunu söyledi. Diğer yandan, Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani ise açıklamasında düşen uçağın kara kutusuna Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda ulaşıldığını açıkladı. 

başaran holding düşen jet jetin enkazına ulaşıldı son dakika son dakika haberi mina başaran hüseyin başaran