Son Dakika Bakan Süleyman Soylu Açıkladı Yeni Bir Rekor Daha Kırıldı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Antalya'nın Serik ilçesinde yaptığı konuşmada Erzurum'da 23 Ocak'ta düzenlenen başarılı bir operasyonda 1 ton 535 kilo eroin yakalandığını ve Cumhuriyet tarihinin yeni bir rekorunun daha kırıldığını söyledi. Ayrıca bakan Soylu, sadece uyuşturucu Taşıyan kişinin değil, bu işi organize eden ve aynı şekilde suç şebekesinin lideri olan kişinin de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında yurt dışına Kaçarken yakalandığını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm bölgesinde Bir otelde düzenlenen narkotik suçlarla mücadele değerlendirme toplantısında konuşma yaptı. Süleyman Soylu konuşması da öncelikle Antalya'da yaşanan hortum nedeniyle kayıplar yaşanmasına değindi ve Geçmiş olsun dileklerini iletti. Soylu açıklamasının devamında Hak yolunda doğru istikamette hayırlı bir mücadele verdiklerini belirterek Türkiye'deki bizi neredeyse kronikleşmiş Kimisi de yeni olan birçok güvenlik tehdidi ile eş zamanlı olarak mücadele edildiğini dile getirdi. Bakan Soylu bunun bir tercih olmadığını verip zorunluluk olduğunu belirterek, "21. yüzyılın önümüze koyduğu bir beka gerekliliğidir. Trafik, terör, uyuşturucu ve göç, bunları mücadelenin ana konularıdır. Bunlardan trafiği ayrı tutuyorum çünkü doğrudan su veya suçlu aradığımız bir alan değildir. Kendi içimizde yaşadığımız bir mesele. Ancak diğerleri birbirleriyle bağlantılı, birbirini besleyen ve ağırlıklı olarak dışarıdan bize gelen tehditlerdir. Özellikle terör ve uyuşturucu paket program gibi. Birbirlerine can suyu veriyorlar. Terör, uyuşturucuya alan ve lojistik imkan oluşturuyor. Uyuşturucu da teröre finansman sağlıyor. Her ikisi de küresel çapta yayılmış durumda." diye konuştu.

HER YERDE TERÖR VE UYUŞTURUCU VAR

Bakan Soylu açıklama sınırda devamında terörün Afrika'da Avrupa'da Ortadoğu'da varlık gösterdiğini ve Avrupa'nın başkentleri Metro istasyonlarında ellerinde makineli tüfeklerle özel harekatçıların nöbet tuttuğunu belirtti. Uyuşturucunun da terör gibi Dünyanın farklı yerlerinde üretildiğini belirten bakan Soylu, “Hiç kimse bana PKK'nın etnik terör örgütü falan olduğunu söylemesin" ifadelerini kullandı. 
Bakan Soylu açıklamasının devamında;
 "Doğal olarak kara paranın döndüğü her yerde de terör, ihtiyacı olan finansman kaynağına ulaşmış olmaktadır. Haritada ise Türkiye maalesef en talihsiz yerde tam ortada bulunmaktadır. 'Türkiye bu mücadeleyi yapmasa Avrupa'da ayık gezen genç kalmaz' şeklinde bir ifadem olmuştu. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin 'Yasadışı Uyuşturucu Ticareti' raporunda Afganistan'da üretilen eroinin Avrupa'ya taşınmasında yoğun olarak kullanılan Balkan rotasında, uyuşturucunun Türkiye'yi geçtikten sonra üç kola ayrıldığı açıkça anlatılmaktadır. Kuzey kolu, doğu Balkanlar üzerinden geçerken güney kolu yalnızca Yunanistan'a ve İtalya'ya yöneliyor. Batı kolu ise batı Balkanlar yoluyla, yani Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek ve Hırvatistan üzerinden batı ve orta Avrupa'ya hem kara hem de deniz yoluyla yöneliyor. Yani uyuşturucu, Türkiye'yi geçince Avrupa'yı her taraftan sarmaya başlıyor. Verdiğimiz mücadelenin sadece kendimiz için olmadığını ifade ediyorum. Mücadelemizin kapasitesiyle ilgili bir kıyaslama yapılabilsin diye ifade etmek isterim. 2016'da Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin tamamı, toplamda 4,27 ton eroin yakaladı. Bizim tek başımıza yakaladığımız miktar ise 2017 yılında 15 ton, 2018 yılında da 17,9 tondur. Toplamda da zannediyorum 20 tonu aştık." dedi.

 

içişleri bakanı süleyman soylu uyuşturucu ile mücadele son dakika