Son Dakika! Bakan Hulusi Akar'dan Flaş Açıklama Hakkari'deki Patlamanın Nedeni...

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'de üs bölgesindeki patlamada herhangi bir dış etkinin söz konusu olmadığını belirterek, "Namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan dolayı geriye doğru bir alev çıktığını, bu alevin de bu patlamaları tetiklediğini, ilk bulgu olarak söyleyebilirim." dedi.

Hakkari'de üs bölgesinde meydana gelen Patlamaya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Patlamada herhangi bir duş etkenin söz konusu olmadığını belirterek, "Namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan dolayı geriye doğru bir alev çıktığını, bu alevin de bu patlamaları tetiklediğini, ilk bulgu olarak söyleyebilirim."  ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hakkari deki patlamada yaralanan askerler ile terörle mücadele Harekatı'nda yaralanan asker ve polisleri ziyaret etti.

Bakan Akar hastanede SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve hastane yetkilileri tarafından karşılanırken yaralı asker ve polislerin odalarına tek tek giderek sohbet etti ve aileleriyle görüştü. AA muhabirine ziyaretin ardından açıklama yapan Bakan Hulusi Akar, Yaralıların durumlarının her geçen gün iyiye gittiğini söyledi. Bakan Akar yaraların iyileşmesi için yoğun çaba harcayan sağlık görevlilerine teşekkür ederken, "Kazanın ardından yaralıların bir kısmı buraya sevk edildi, diğerlerinin de şu anda Yüksekova'da, Van'da ve Hakkari’de tedavileri sürmektedir. Onların da büyük bölümünün birkaç gün içinde taburcu edileceğini öğrendik."  dedi.

“PATLAMADA HERHANGİ BİR DIŞ ETKEN SÖZ KONUSU DEĞİL”

Kaza ile ilgili hem Adli hem idari hem de teknik incelemelerin başlatıldığını belirten Hulusi Akar, "İlk bulguları sizlerle paylaşmak istiyorum. Buna göre, hem mühimmatın hem de topun göreve elverişli olduğu raporlarını inceleme heyeti teyit etmiş bulunuyor. Burada topun ateşlenmesini müteakip, merminin namluyu terk ettiğini,  namludan çıktığını daha sonra namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan dolayı geriye doğru bir alev çıktığını, bu alevin de bu patlamaları tetiklediğini ilk bulgu olarak söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde diğer teknik çalışmalar devam ederek daha ayrıntılı bazı bulgulara ulaşmamız mümkün olacaktır. Şu anda adli, idari, teknik çalışmalar devam ediyor." diye konuş. Muhabirin üs bölgesindeki Patlamaya neden olabilecek herhangi bir etkenin olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine bakan atar, "Mermilerin, topun incelemesi yapıldı. 28 Ekim'de de bir heyet bunların göreve elverişli olduğunu tespit etmiş. Dolayısıyla bu kazada kesinlikle hiçbir dış etki söz konusu değildir."  cevabını verdi.

“TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR”

Bakan Hulusi Akar terörle mücadeleye ilişkin soru üzerine,"Hem Doğu, Güneydoğu’da hem Irak'ın kuzeyinde hem de diğer bölgelerde terörle mücadeleyle ilgili faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde artan bir azim ve kararlılıkla devam etmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadelemizin devam edeceğini herkesin bilmesi lazım."  dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hakkarideki patlama son dakika son dakika haberi hakkari patlama son dakika haber