Son Dakika: Atatürk Havalimanı'nda Ele Geçirildi! Değeri İnanılmaz!

TAKİP ET

Atatürk Havalimanı'nda Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri Tarafından gerçekleştirilen operasyonda 14 milyon 500 bin lira değerinde olduğu değerlendirilen 21 gergedan boynuzu, Gergedan boynuzu parçası ve 7 adet paket içerisinde yırtıcı yabani hayvan tırnağı ele geçirildi.

İstanbul Gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından nesli tehlike altında olan canlıların yasadışı ticaretinin önlenmesi amacıyla Türkiye'den Transit olarak geçen yolculara hava takip programı üzerinden risk değerlendirmesi yapıldı. 

Ekiplerin uygulaması kapsamında Güney Afrika'dan Vietnam'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen 2 transit yolcu şüpheli olarak tespit edildi. Şüphelilere ait Valizleri x - ray kontrolünden geçirilerek valizler içerisinde boynuz şekilleri olduğu fark edildi. Bunun üzerine valizler açıldığında şüphelilerin gergedan boynuzu taşıdığı anlaşıldı.

Vietnam'a gitmek üzere arındırılmış alanda bekleyen şüpheli Oğuzlar gergedan boynuzlarının nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında CİTES Belgesi ile ticaretinin ve transit işleminin yapılabilmesinden dolayı gözaltına alındı. Yabani hayvan tırnakları ve boynuzlar tarım ve orman bakanlığı doğa koruma ve milli parklar Genel Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

son dakika istanbul havalimanı gergedan boynuzu son dakika haberi