Son Dakika! Arap Ülkeleri Katar'ı Tehdit Etti, Türkiye'ye Tarafsızlık Çağrısı

TAKİP ET

Gelen son dakika haberine göre 4 Arap Ülkesinden, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri Katar'a gönderilen talepleri reddetmesi üzerine tehdit gibi açıklama yaptı. Bu 4 Arap ülkesi Katar'a yeni yaptırımlar uygulayacaklarını belirterek adeta gözdağı verdi.

Gelen son dakika haberine göre 4 Arap Ülkesinden, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri Katar’a gönderilen talepleri reddetmesi üzerine tehdit gibi açıklama yaptı. Bu 4 Arap ülkesi Katar’a yeni yaptırımlar uygulayacaklarını belirterek adeta gözdağı verdi.

4 Arap Emirliği, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Katar’a gönderdiği istekler listesine Katar’dan olumsuz yanıt gelmesi üzerine tehdit gibi bir açıklama yapıldı. 4 ülke Katar’a yeni yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

KATAR’A YOĞUN BASKI 

Açıklama Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri’den geldi. Şükri yaptığı açıklamada, dört Arap ülkesinin Katar’a gönderdiği taleplerin olumsuz şekilde yanıt bulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Şükri’nin açıklamasının hemen ardından dört Arap ülkesinden ortak bir açıklama geldi ve Katar’ın politikasını değiştireceği güne katar yaptırımların süreceği, ilerleyen zamanlarda Katar’a yönelik yeni yaptırımlar uygulanabileceğini belirtti. 

TÜRKİYE’YE TARAFSIZLIK ÇAĞRISI

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı açıklamasının devamında, Katar krizi konusunda Türkiye’nin tarafsız kalmaya devam edeceğini ümit ettiklerini belirtti. katar’a yönelik açıklamalarda bulunan dört Arap emirliği, Katar’ın terörizme destek olduğunu öne sürmüş ve geride bıraktığımız ay Katar’la tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti. 

 

katar arap ülkeleri dört ülkeden katara tehdit türkiye tarafsızlık çağrısı yeni yaptırım uyarısı